21. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal arealerne ud til vore åer ændres til nyttehaver?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal arealerne ud til vore åer ændres til nyttehaver?
Debat Midtsjællands Folkeblad - 20. august 2018 kl. 14:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fantastisk fredelige sidste 3 måneder, hvor vi kunne nyde Costa del Lejre, er nu afløst af hverdagen. Allerede på torsdag den 16. august kl. 19 i kantinen på Rådhuset, er det sidste chance for at påvirke politikerne omkring Allerslev Gl. Skole - og der er 3 vigtige områder:

1. Åbeskyttelseslinien, bliver tilsyneladende ændret, således at man nu gerne må udnytte området langs Lavringe Å til nyttehaver, drivhuse og sikkert småskure til redskaber. Jamen er det ikke et skråplan som kan bredes sig til hele Lejre, således at i stedet for natur, bliver det nu udnyttet - det var vist ikke lige det, der lå i loven at etablere en åbeskyttelseslinie? Se flere info på degnejorden.dk

2. Skolegården er nu ændret fra en grøn legeplads til en parkeringsplads for 28 biler. Idet man om vinteren når sne og is fryser på vejbanen og man IKKE kan køre op ad den stejle vejstigning til Lejrevej, bliver man tvunget til at køre ud på den 3 m smalle private Gl. Byvej og ad Munkedammen op på Lejrevej. Dette må vist være en fejl.

3. Den nye bygning der skal etableres ud imod Lejrevej er angivet op til 8,5 m og vil blive bombastisk at se på fra Lejrevej. Hvorfor dog ikke bibeholde den højdekvote som Rådhuset har og som falder godt ind i området?

Mød op!
Derfor er det vigtigt at du møder op på borgermødet, så vi kan få afklaret og fortalt vore ønsker til politikerne.

Specielt åbeskyttelseslinien er meget principiel for hvad vi skal kikke på i hele Lejre kommune, idet politikerne rent faktisk godt kan dispensere disse områder til at blive udnyttet til andet end natur!

Med venlig hilsen
Jan Adeltoft, formand for Lejre-Allerslev Grundejerforening