29. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konkret forslag til øjeblikkelige forbedringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkret forslag til øjeblikkelige forbedringer
Debat Midtsjællands Folkeblad - 07. november 2017 kl. 16:04

Lokallisten: Vi må lette presset på medarbejderne og rette op på forholdene for småbørn, skoleelever og kommunens ældre nu.

En fejl i en likviditetsprognose, sendte før sommerferien Holbæk Kommune til tælling. Derfor måtte byrådet endnu en gang trække i den økonomiske nødbremse.

Der blev indført "indkøb og ansættelse med omtanke" og vikarbudgettet blev beskåret i alle områder.

-De akutte opbremsninger i forbruget har betydet et meget hårdt arbejdspres på medarbejderne, og både børn og ældre mærker konsekvenserne, siger Lokallistens borgmesterkandidat Sine Agerholm.

Nu skal grebet løsnes, hvis det står til Lokallisen:

-Det var nødvendigt, da det kom frem, at kommunen var tæt på at komme under statens administration, men nu er faren drevet over, og derfor synes vi, at det er på sin plads at slippe det umenneskeligt stramme greb om enhedernes personalebudgetter, siger Sine Agerholm og fortsætter:

-Vi kender jo alle sammen konsekvenserne. Aflyste timer i folkeskolerne, trafiklysmodellen i ældreplejen, og i daginstitutionerne er der i forvejen alt for få voksne omkring børnene. Desuden viser al erfaring, at sygefraværet er højere om efteråret og om vinteren, derfor vil presset bliver endnu større i de kommende måneder, hvis vi ikke griber ind.

Lokallisten foreslår at ophæve besparelsen på sygedagpengerefusion. Konsekvensen af besparelsen er, at der ikke er penge i enhedernes budgetter til at betale for den nødvendige vikardækning.

-Vi foreslår helt konkret, at byrådet ophæver den reduktion af refusionen på sygedagpenge, som betyder, at der ikke er penge til de nødvendige vikarer fx i daginstitutionerne, i folkeskolerne og i ældreplejen. Det vil koste 1,4 mio. for resten af året.

-I folkeskolerne vil det betyde, at færre undervisningstimer aflyses. I ældreplejen kan de ældre få den hjælp til personlig pleje og praktisk bistand, som de er visiteret til. Og i daginstitutionerne vil det betyde lidt flere voksne omkring børnene. For os giver det rigtig god mening at ophæve besparelsen nu, hvor faren for at komme under administration er drevet over.

LOKALLISTEN, for hele Holbæk Kommune og Sine Agerholm, borgmesterkandidat for Lokallisten for hele Holbæk Kommune

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?