18. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hemmelige møder i Lejre kommunal­bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hemmelige møder i Lejre kommunal­bestyrelse
Debat Midtsjællands Folkeblad - 30. januar 2018 kl. 08:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan være personfølsomme forhold eller lignende som kræver lukkede møder, men at borgmester Carsten Rasmussen beslutter at salget af Allerslev Gl. Skole skal vedtages på lukkede møder i økonomiudvalget og kommunalbestyrelsen - er en hån mod lokaldemokratiet.

Det kan ikke skyldes at salgsprisen er hemmelig, for borgmesteren har sagt at ejendomsselskabet har købt til +kr. 2,2 mio. højere end Lejre Friskole. Det lukkede møde må være af højeste vigtighed, som en helt ekstraordinær nødvendighed! Men hvad er så årsagen til de hemmelige/lukkede møder?

Nu må jeg gætte....
Nu må jeg gætte, kan det være fordi: 1. At det er en købsbetingelse at køberen skal kunne bygge +3 lejlighedskomplekser? 2. At kommunalbestyrelsen tromler gerne - med advokaters hjælp, en fredning ned? 3. At handlen muligvis må gå tilbage, hvis fredningen fastholdes? 4. At salget er en "vennetjeneste" for købers udfærdigelsen af bogen Vores Sted? 5. At man ikke ønsker en friskole? 6. At køberen gerne må rive bygningerne ned, til trods for 675 lokale underskrifter? 7. At køberen er økonomisk usikker og gerne må sælge videre? 8. At det medfører at klassekvotienten stiger og Skjoldungebørnehaven skal yderligere udbygges - Ebberød Bank?

Bliver let paranoid!
Jeg kan blive ved. Man bliver let paranoid, når man ser hvor ringe lokaldemokratiet er i Lejre. Som politikerne siger, de er demokratisk valgt, vi kan bare vælte dem om 4 år! Hvad hjælper en efterfølgende høring og lokalplan, når hele kommunalbestyrelsen allerede har godkendt salget.

Ikke muligt at få svar
Det er ikke muligt at få svar fra det enkelte kommunalbestyrelsesmedlem, da man har vedtaget, at det altid kun er borgmesteren som, på alles vegne, svarer på spørgsmål.

Borgmesteren har fortalt om salget af Allerslev Gl. Skole, men borgerne har ikke haft dialog og indflydelse, inden salget blev besluttet. Se hele forløbet på degnejorden.dk

Eksisteret siden 1917
Allerslev Gl. Skole har eksisteret siden 1917 og bygningerne i dag, som er fra 1933 rummer mange historiske minder. Høstbal med samtlige beboere i området. Folkedans arrangementer. Tyskerne okkuperede skolen under 2. Verdenskrig. I 1949 gennemførte pastor Exner en fredning af området, for at sikre åbenheden omkring Allerslev kirke - en kulturarv vi ikke må pille ved.

Jeg opfatter det som en hån mod tanken om at have en lokal kommune, der på lokalt plan skal varetage borgernes ønsker for fremtiden.

Jan Adeltoft, formand for Lejre-Allerslev Grundejerforening, Degnestavnen 6, 4320 Lejre