19. december 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor tager vi børnene hjem!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor tager vi børnene hjem!
Debat Midtsjællands Folkeblad - 06. marts 2018 kl. 12:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har besluttet at støtte aktionen #TagBørneneHjem, fordi vi oplever, at forholdene i vore institutioner er så pressede, at vi må råbe op og skride til handling!

Hvis vi som samfund vil have, at både kvinder og mænd skal arbejde - og det er jo et politisk ønske og den måde, samfundet er indrettet på - så må vi sørge for ordentlige forhold for vores børn. Det gør vi ikke i øjeblikket.

Pædagogerne kæmper
Pædagogerne kæmper en brav og opslidende kamp hver eneste dag. Men de er efterhånden magtesløse over for deres mere og mere urimelige arbejdsvilkår:

o De bliver pålagt stadig flere opgaver, der intet har med kontakten med børnene at gøre - tiden med disse opgaver går fra børnene (skrivebordsarbejde, møder, kurser, arbejde udenfor stuen).

o Normeringerne er fortvivlende ringe - de burde være max 3 børn pr. ansat i en vuggestuegruppe (realiteten er ofte det dobbelte) og max 6 børn pr. ansat i en børnehavegruppe (realiteten er også her mange steder mindst det dobbelte)

o Der er stort fravær blandt personalet pga. sygdom, uddannelse osv. Og fraværet bliver ikke altid dækket af vikarer. Pædagoger er en af de grupper i DK, som er mest ramt af sygdom - både korttidssygdom og langtidssygdom.

o Andelen af uuddannet personale er for stor og vikarerne skifter for hurtigt - børn har brug for at knytte sig til faste personer.

Hvad skal de gøre?
Hvad skal pædagogerne gøre? Protestere kan de ikke engang - de er mere eller mindre pålagt en kommunal mundkurv, og må ikke fortælle forældrene hvor pressede deres hverdag med vores børn er.

At udsætte børn for stress og uro og mangel på omsorg i det omfang, det sker i øjeblikket vil hævne sig voldsomt på længere sigt, i form af usikre, utilpassede og urolige børn. Og det er rigtig dårlig samfundsøkonomi. Politikere både på Christiansborg og lokalt må vågne op nu og indse, at den model, vi har proppet de små borgere ind i, ikke holder.

Vores opfordring til forældrene i Holbæk by er derfor: #TagBørneneHjem 8. marts - eller i hele uge 10, såfremt I har muligheden for det.

Sæt handling bag ordene og vis pædagogerne jeres solidaritet - og vis pædagogernes modpart i overenskomstforhandlingerne, at pædagogerne har forældrene på deres side!

Med venlig hilsen
Stine krüger Veng og Ida Laura Aasvang