17. januar 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ”Der skal 2 til tan-go”

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

”Der skal 2 til tan-go”

Forleden aften indgik de to politiske grupperinger i Lejre kommune et budgetforlig efter et konstruktivt, intenst og anerkendende forhandlingsforløb.

Debat Midtsjællands Folkeblad - 04. oktober 2016 kl. 12:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye borgmester Carsten Rasmussen glæder sig naturligvis over, at det på hans første dag som borgmester, lykkedes at indgå et budgetforlig.
Jeg vil blot erindre om: ” At der skal to til tango,”. Budgetforliget var jo ikke kommet i hus, hvis ikke mindretalsgruppen bestående af Venstre og DF havde udvist overordnet ansvarlighed for kommunens meget udfordrede økonomi, selvom vi står på tærsklen til et valgår og derfor kunne have valgt at stå udenfor.
Når det er sagt, er vi glade for, at flertalsgruppen imødekom vores forslag om at skære 500.000 kr. årligt på budgettet til eksterne konsulenter, at vi fik afsat 1 mio. kr. fra 2018 og frem til flere hænder på demens-området og at vi fik indføjet en tekst om, at vi betragter hinanden som ligeværdige budgetparter.
Vi er også glade for, at vi i fællesskab fik pillet mange af de fremsatte besparelser på skoleområdet ud. Det gælder bl.a. forslaget om ny tildelingsmodel, ændring vedr. læringsvejledere m.v. Det betyder at udviklingen på skoleområdet i Lejre kommune ikke sættes i stå.
Line Holm Jacobsen
Gruppeformand (V)