20. januar 2018
hvalsø_kort
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbent brev til Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbent brev til Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune

Hej alle sammen.
Se mit foto med indtegnet forslag til ny vej til Hyllegårdsudstykningen.

Opdateret 05. oktober 2016 kl. 08:23
Debat Midtsjællands Folkeblad - 05. oktober 2016 kl. 08:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er meget magtpåliggende, at få trafikken i den vestlige del af Hvalsø til at fungere med den størst mulige sikkerhed for alle trafikanter.
Vi har en skole, hvortil der færdes mange børn til fods og på cykel. Vi har også megen biltrafik omkring skolen, både forældre, der bringer og henter børn, og beboertrafik til og fra boliger i Sarbjergområdet, samt kommende trafik til alle de boliger der kommer på Hyllegårdsudstykningen. Vi har allerede en del tung trafik i forbindelse med opførelsen af de få huse (22) som er under opførelse i Frikøbing. Der kommer over 200 nye boliger når Hyllegårdsudstykningen er fuldt udbygget, hvilket giver en masse trafik, både let og tung på det belastede og underdimensionerede vejsystem vest for Hvalsø.
Vi skal, for trafiksikkerhedens skyld, separere de lette trafikanter fra alle motoriserede køretøjer og derfor er det nødvendigt at gennemføre en klar opdeling af færdselsvejene for fodgængere og cyklister på gode oplyste stier, og biltrafikken på gode og sikre asfalterede veje, hvor der er plads til at 2 lastbiler kan passere hinanden.
Det er vældig godt med et veludbygget stisystem fra alle beboelsesområderne på Hyllegårdsudstykningen og til Hvalsø bymidte gennem ”Den Grønne Kile”.
Jeg foreslår, som noget nyt, at der laves en ny vejføring, for biler, der går fra Åsvejen, øst for den nye tunnel, over den snoede sti, som nedlægges, da tunellen til det grønne område ved Søen skal gå under den nye vej. Det er en oplagt løsning, da der således bliver en niveaufri passage af Åsvejen, og et af de farlige trafikpunktet bliver fjernet.
Den nye vej skal gå syd for jernbanen, langs denne, mod vest, ud forbi erhvervskvarteret, hvor den drejer mod syd, danner vejkryds med Åsen og tilsluttes Hyllegårdsvej.
Biltrafikken kører således udenom de farlige skoleveje og fodgængere og cyklister er sikre på stierne gennem ”Den Grønne Kile”.
Vi sikrer samtidig at der ikke kommer mere trafik gennem Sarbjergområdet og Horseager.

Venlig hilsen
Rolf Hegedys
Tlf. 46 40 77 17