13. juli 2020
Per Gyrum Skolen har planer om at udvide med en ekstra skolebygning ved Niverødgården. Grafik: Fredensborg Kommune
Per Gyrum Skolen har planer om at udvide med en ekstra skolebygning ved Niverødgården. Grafik: Fredensborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Urent trav i sagen om Per Gyrum Skolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Urent trav i sagen om Per Gyrum Skolen
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 10. maj 2020 kl. 06:00
Af Berit Haut Mariehøj, Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Plan-, miljø- og klimaudvalget skal den 11. maj behandle "vedtagelse af forslag til lokalplan og tillæg til Kommuneplan for udvidelse af Per Gyrum Skolen". Borgerne er afskåret retten til foretræde, og forvaltningen har bortskaffet borgermødet. Dette er forskelsbehandling i lokalplanssager.

Borgerinddragelse er blevet til borgereksklusion.

Niverødgården 1 (20 almene boliger) og Niverødgården 2 (PGS) udgør i dag den gældende Byplanvedtægt nr. 4, område III, som er udlagt til offentlige formål (skole), og bygninger må ikke

opføres med mere end 1½ etage! Den 22. juni 2009 ommærkede Byrådet Niverødgården 1 til almene familieboliger, altså i strid med gældende byplanvedtægt. Forholdet er aldrig lovliggjort af Fredensborg Kommune.

Det er mig ubegribeligt, at Kommunen igen har valgt at ignorere beboerne i Niverødgården 1, ved blot at udfærdige Lokalplanforslag N106 omhandlende Niverødgården 2. Fredensborg Kommune har selv solgt grunden til KAB og er selv skyld i, at der er beboere, der nu må bo så tæt sammen med PGS. Fredensborg Kommune skylder disse beboere hensyn- og ansvarstagen for situationen.

Kommuneplan 2017 for område NB03 har udlagt hele området som boligområde - Tæt/lav - og der skal ikke opføres yderligere bebyggelse. Fremtidigt rammeområde N009 for Per Gyrum Skolen foreslår 2 etager i højde ( = etagebyggeri). Dette eksisterer slet ikke i boligområdet, der omkranser PGS, og består af 254 gårdhavehuse (Byplanvedtægt nr. 4, område I).

Af Lokalplanforslaget N106 fremgår: "Lokalplanområdet grænser op til boligområder bestående af dobbelt- og rækkehuse opført i 1-2 etager". Dette er usandt. Lokalplanområdet grænser op til 254 gårdhavehuse i 1 plan og Niverødgården 1 (20 boliger), som er 1½ etage!

"Umiddelbart nord for ejendommen ses større markante længebygninger og den store ladebygning," - der tænkes på "Laden" Sportshal og Selskabslokale i 1 plan, og Niverødgården 1 i 1½

plan er omtalt som større markante længebygninger!

Beboerne i Niverødgården 1, en del af Mariehøj samt Byvejen er med forslaget ladt fuldstændigt i stikken. 100 skolebørn midt i et boligområde, uden tåleligt naboskab, hensyntagen og lydniveau, er allerede nu en stor belastning. At tilføre 100 børn mere til de samme 6863 m2, der dagligt skal profilere forbi Niverødgården 1's haver og stuer for at komme til de grønne områder på egen grund vil belaste boligområdet. Der skal "ikke flere fisk i akvariet" (som ved Hasselhøj) og "borgere skal ikke leve i støj" (som ved klatrebanen) - forhåbentlig.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?