28. november 2020
"Den ukoordinerede planlægning af detailhandlen her i kommunen fortsætter uden slinger i valsen," skriver Arne Lund i dette indlæg.
"Den ukoordinerede planlægning af detailhandlen her i kommunen fortsætter uden slinger i valsen," skriver Arne Lund i dette indlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ukoordineret planlægning af detailhandlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ukoordineret planlægning af detailhandlen
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 07. oktober 2020 kl. 06:00
Af Arne Lund, Langebjergvej 260A, Humlebæk

Den ukoordinerede planlægning af detailhandlen her i kommunen fortsætter uden slinger i valsen. Sidste mandag sagde et flertal i byrådet ja til det overflødige storcenter ved Cirkelhuset.

Uimodsagt kunne formanden for plan-, teknik- og miljøudvalget fremsætte løse påstande. Forbløffende, at flertallet godtager udsagn såsom, at der ikke findes butikker som Stark, Jem og Fix, Elgiganten, H & M her i kommunen.

Det gør der. De to første i henholdsvis Kokkedal og Fredensborg. Blot 3 km fra Cirkelhuset - ganske vist i Hørsholm - ligger Elgiganten og H & M. Den korte afstand er åbenbart for lang for flertallet, der fortsat drømmer om "et stort boligvarehus", og det kan vist kun være IKEA.

Har flertallet spurgt de pågældende butikskæder om de har i sinde, at placere nye butikker så tæt på allerede eksisterende, for det vil jo underminere kundegrundlaget for begge butikker. Og mon ikke IKEA mener, at Nordsjælland er godt dækket ind af butikken i Gentofte.

Udvalgsformanden tilhører et parti, der kalder sig grønt. Men det er der grund til at betvivle, for hvordan kan et sådant parti acceptere et butikscenter, hvor der skal være plads til 1.300 biler - helt i strid med FN's verdensmål nr. 11: Bæredygtige Byer og lokalsamfund?

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?