6. juli 2020
"Vi må skabe rammerne for gode kerneydelser, inden vi snakker svømmehal," skriver debattørene i dette indlæg.
"Vi må skabe rammerne for gode kerneydelser, inden vi snakker svømmehal," skriver debattørene i dette indlæg.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Tid til at prioritere "Fremtidens Dagsinstitutioner"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Tid til at prioritere "Fremtidens Dagsinstitutioner"
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 25. maj 2020 kl. 07:05
Af Kristian Hegaard, Lars Simonsen og Bettina Bové, byrådsmedlemmer, Radikale Venstre.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kommet flere børn i Fredensborg kommune. I Radikale Venstre glæder vi os over alt det ekstra liv børn og forældre bidrager med i kommunens bysamfund. Vi har inden for kommunegrænsen fantastisk natur og et levende kultur - og foreningsliv, som er med til at gøre Fredensborg kommune unik også for børn. I kommunen har vi påbegyndt et ambitiøst arbejde med "Fremtidens Skoler". Nu må turen også komme til "Fremtidens Dagsinstitutioner".

Der er ikke mange andre steder i landet, hvor børn på samme dag kan se ugler i skoven, fiske efter krabber, opleve verdenskunst på de lokale museer og endda lige nå til spejder eller gymnastik på hjemvejen.

Men vi har desværre fået et efterslæb på vores daginstitutioner, hvor ikke alene normeringerne på stuerne men også de fysiske rammer nu er udfordrede. Med den forventede stigning i børnetal får vi brug for op til 3600 ekstra kvadratmeter til børnene. Det kræver ekstra investeringer i det gode børneliv.

Vi foreslår i RV, at vi afsætter midler til nybyggeri af dagtilbud så alle børn i kommunen får et permanent dagtilbud i tidssvarende og bæredygtige fysiske rammer. Kommunen skal være helt forrest, når det kommer til rammer for leg og bevægelse. Med bæredygtige materialer og mulighed for at møde vores unikke natur i kommunen med de kendte voksne fra institutionerne. Og vi foreslår, at normeringen på stuerne styrkes og er gennemsigtig for alle parter, så både forældre og politikere kender børn og personales vilkår, når forældrene er på arbejde. Det kan bl.a. finansieres af midler til en svømmehal. Det giver ikke mening at bygge en sådan, før vi har styr på kerneydelserne.

Potentialet er der. Vi har i Fredensborg kommune en stærk økonomi, vi har dygtigt pædagogisk personale og vi har engagerede forældre. Men det kræver først og fremmest prioritering. Nu er det vores politiske ansvar at at skabe langsigtede, sociale og bæredygtige løsninger for dagtilbuddene. Vi må skabe rammerne for gode kerneydelser, inden vi snakker svømmehal.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?