21. september 2020
Thomas von Jessen, gruppeformand (K). Arkivfoto.
Thomas von Jessen, gruppeformand (K). Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Taskforce til kommunens erhvervsliv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Taskforce til kommunens erhvervsliv
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 21. maj 2020 kl. 06:00
Af Thomas von Jessen, gruppeformand (kons). Solvænget 1, Nivå.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dele af kommunens erhvervsliv bløder som følge af nedlukningen her i foråret. Nok er nogle virksomheder hjulpet af fremrykning af istandsættelsesarbejder og fremrykning af betalinger, men stadig mange er truet på deres eksistens som følge af nedlukningen i foråret.

Konservative i byrådet opfordrer til sammenhold for at få gang i hjulene igen: lad os etablere en "Taskforce-Fredensborg" til at udvikle ideer og handleplaner, hvor kommunen kan bistå den del af erhvervslivet, der har store problemer, med igangsætningshjælp fra statslige hjælpepakker, puljer og iværksætterpuljer samt ideer til at lette de kommunale administrative byder, der også tynger.

Efter vores mening bør denne taskforce omfatte repræsentanter fra Fredensborg Kommune (erhverv, planområde, jura og jobcenter), Erhvervsrådet, Handels- og Håndværkerforeninger fra alle dele af kommunen samt repræsentanter fra kommunens politiske ledelse. Umiddelbart er der allerede nu lavthængende frugter, der kan plukkes: Fjern dækningsafgiften helt og reducer sagsbehandlingstiden på byggesager betragteligt! Vort mål er, at taskforcen, som idebank skal inspirere til kommunale politiske initiativer for at få gang i hjulene igen. Fredensborg Kommune er også en erhvervskommune.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?