6. august 2020
Fremming Priem, Kokkedal. Privatfoto.
Fremming Priem, Kokkedal. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Om Bydelsplanlægning i Fredensborg og Hørsholm kommuner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Om Bydelsplanlægning i Fredensborg og Hørsholm kommuner
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 03. juli 2020 kl. 06:00
Af Flemming Bernhard Priem Jellerød Have 25 Kokkedal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I både Fredensborg og Hørsholm kommuner er man ved at planlægge store bydelsprojekter, som byggeri ved Cirkelhuset, Nivå bymidte, Gymnastikkens Hus i Kokkedal, Hovedgaden i Hørsholm, fronten mod Hørsholm Midtpunkt, og ved Kokkedal Station samt PH-parken.

Ved planlægningen er det afgørende, at gøre sig forestilinger om, hvorledes mennesker vil benytte byggeriet og fungere i det daglige liv i og mellem husene. I den henseende er arkitekt Gert Edstrands indlæg om Kokkedal Station i Ugebladet den 1. juli forbilledligt. Her gør han opmærksom på, at dette projekt - uden konkurrence og uden kvalificeret bygherrerådgivning er utilgiveligt.

Om bydelsprojekter skal det anbefales, at guldgruben "Livet mellem husene" af arkitekt Jan Gehl, bliver pligtlæsning for alle byrådsmedlemmer i de to kommuner. Gehl skriver blandt andet at meget forenklet kan aktiviteterne i de offentlige rum opdeles i tre kategorier, der stiller meget forskellige krav til de fysiske vilkår: De nødvendige aktiviteter, de valgfrie aktiviteter og de sociale aktiviteter.

De nødvendige aktiviteter er helt overvejende det at gå-aktiviteter i dagligdagen for eksemepel det at købe ind eller motionere.

Helt anderledes forholder det sig med valgfrie aktiviteter. Det vil sige handlinger, man kan foretage sig, hvis man har lyst til det for eksempel gå en tur, stå for at nyde tilværelsen eller sidde for at slikke solskin.

Gruppen sociale aktiviteter omfatter alle de aktiviteter, der har tilværelsen af andre mennesker i fællesrummene som forudsætning for eksempel børns lege med andre børn, hilsner og samtaler, fælles aktiviteter af forskellig slags samt endelig som den mest udbredte sociale aktivitet - de passive kontakter - det at se og høre andre mennesker.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?