6. juli 2020
"Kommunens vision for vore børn og unge er, at ?Det er sejt at blive dygtig?, men skolerne må efter flertallets opfattelse ikke måle om det lykkes!,"  skriver debattørerne i dette indlæg.
"Kommunens vision for vore børn og unge er, at ?Det er sejt at blive dygtig?, men skolerne må efter flertallets opfattelse ikke måle om det lykkes!," skriver debattørerne i dette indlæg.
Foto: pololia - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Må skolerne bruge nationale tests?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Må skolerne bruge nationale tests?
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 25. maj 2020 kl. 08:13
Af Tinne Borch Jacobsen og Lars Egedal (V)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Børne- og skoleudvalgets møde 29. april, sag 43, behandlede udvalget spørgsmålet om skolernes anvendelse af de national tests til et nyt alternativ foreligger.

Der er fundet uhensigtsmæssigheder i eksisterende test, og diskussionen om hvorvidt der skal testes er blusset op igen. Regeringen vil af med de nationale tests, og Folkeskoleforligspartierne har vedtaget et arbejde for at finde en løsning. I Venstre ønsker vi et objektivt værktøj til at måle elevernes udvikling. Det skal selvfølgelig måle ordentligt på det man ønsker at måle. Indtil et nyt værktøj foreligger vil Venstre lade skolerne anvende det eksisterende i det omfang man findet det gavnligt på den enkelte skole.

Skolerne havde forud udvalgsbehandlingen belyst hvordan de hver især gerne vil bruge de nationale tests. Det fremgår af sagsfremstillingen at skolerne ser forskelligt på om, hvordan, i hvilke fag, og på hvilke klassetrin man vil anvende de nationale tests i forbindelse med skolens faglige arbejde med eleverne. Nogle vil anvende som hidtil, andre slet ikke.

Venstre ville følge indstillingen fra forvaltningen om at godkende skolernes adgang til at anvende tests individuelt efter konkret vurdering på den enkelte skole.

Et flertal af RV, S, SF besluttede at skolerne IKKE må anvende de nationale tests. V og C begærede sagen i byrådet, da vi vil følge skolernes egne ønsker til brugen af bla. nationale test, idet vi vurderer at hver enkelt skole kan vurdere hvilke virkemidler, der mest effektivt understøtter skolens undervisningsmæssige og pædagogiske mål.

Skolerne må fagligt have lov til at kunne forholde sig til hvad der gavner på den enkelte skole. Det vil vi gerne drøfte i byrådet. Desværre er sagen ikke på dagsordenen til mødet 25/5 ved en fejl, så offentligheden har ikke haft mulighed for at forholde sig til spørgsmålet. Men det lykkes vel for byrådet på et tidspunkt.

Kommunens vision for vore børn og unge er, at "Det er sejt at blive dygtig", men skolerne må efter flertallets opfattelse ikke måle om det lykkes!

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?