10. august 2020
Beboerne på Niverødgården foreslår en ny løsning på Per Gyrum Skolens placering. Arkivfoto.
Beboerne på Niverødgården foreslår en ny løsning på Per Gyrum Skolens placering. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Løsning på Per Gyrum Skolens placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Løsning på Per Gyrum Skolens placering
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 09. juli 2020 kl. 07:07
Af Finn Zøllner, formand for afdelingsbestyrelsen på Niverødgård
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DEBAT De seneste måneders debat, herunder den digitale høring, har med al tydelighed vist, at skolens placering på Niverødgården 2 er håbløs. Derfor må der findes en for alle parter fornuftig løsning - for skolen, for byrådet og ikke mindst for alle os beboere på Niverødgården og i Mariehøj bebyggelsen.

Derfor foreslår vi, at Fredensborg Kommune køber Niverødgården 2 tilbage til købspris, og naturligvis kompenserer ejeren for evt. værdiskabende tiltag som f.eks. nye vinduer, isolering, nyt tag og nye gulve. Almindelig drifts vedligeholdelse skal selvfølgelig ikke kompenseres. Forslaget er i fuld overensstemmelse med de tanker, som Per Gyrum Skolen selv præsenterer i deres bemærkninger til Plan- Miljø- og Klimaudvalget maj 2019, se under kommunens hjemmeside under referatet fra PMK den 6. maj 2019.

Fredensborg Kommune bistår ejeren med at finde en anden velegnet grund til at opføre en ny skolebygning, hvor alle skolens ca. 300 elever kan være samlet på en matrikel og i en bygning. Det kunne være på matrikel nr.1pl, Niverød By, Karlebo bag Nivå Nord skolen. Her er gode tilkørselsforhold og ingen naboer tæt på matriklen, altså ingen trafikmæssige problemer eller støjmæssige problemer.

En sådan løsning giver skolen mulighed for at fortsætte skolen udviklingsplaner i nærområdet uden økonomisk tab/gevinst.

For de mange berørte borgere vil det betyde tilbagevenden til et normalt liv uden støj, trafikale udfordringer og mulighed for at blive boende i deres hjem.

For Fredensborg Kommune vil det betyde løsning på en bunke problemer - juridiske, økonomiske, politiske og ikke mindst få genoprettet tilliden til, at man i Fredensborg Kommune træffer de rigtige beslutninger på et oplyst grundlag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?