10. august 2020
Thomas von Jessen.
Thomas von Jessen.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvor er uenigheden?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvor er uenigheden?
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 08. juli 2020 kl. 21:30
Af Thomas von Jessen (K) medlem af Plan,- Miljø og klimaudvalget, Solvænger 1, 2990 Nivå
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sagen om fjernelse af gummigranulat på en kunstgræsbane i Humlebæk i et læserbrev her i avisen påstår Venstres Carsten Bo Nielsen "at de forurenende stoffer i form af gamle bildæk og den forurenede jord under banen skulle fjernes ... Der kunne desværre ikke skabes enighed om det forslag" (i PMK-udvalget. Min tilføjelse). På denne måde tager Venstre alle andre udvalgsmedlemmer til indtægt for at gå ind for forurenende stoffer og jordforurening. Det er særdeles unfair og desværre ikke befordrende for samarbejdet med Venstre i udvalget.

Undertegnede hørte ingen i udvalget, der ønsker at bevare en jordforurening. Flertallet i udvalget ønskede derimod flere undersøgelser i sagen for eksempel vedrørende pris for oprensning og ikke mindste det helt store spørgsmål om, hvor dybt vi skal rense? Er der eventuelt i et meget længere perspektiv måske andre anvendelsesperspektiver for arealet? - for eksempel boliger - skal der renses meget dybere, end det Venstre med sin "hu-hej-vilde-dyr" løsning lægger op til, og det kan vi jo lige så godt gøre fra starten af. Men det kræver yderligere undersøgelser og et bedre beslutningsgrundlag, end det vi har nu.

Venstres fremfærd i denne sag er meget overraskende, da Venstre normalt arbejder mere konstruktivt og seriøst, end det vi ser her.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?