27. september 2020
Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: zuchero - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Fodgængere - og cyklister - har et problem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Fodgængere - og cyklister - har et problem
Opdateret 10. august 2020 kl. 08:47
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 10. august 2020 kl. 08:12
Af Grethe Troensegaard, Lokalformand, Dansk Fodgænger Forbund, Frederikkevej 6, Humlebæk

Jeg kører dagligt til Humlebæk Center og har fornylig fundet ud af, at "Enebærhaven" har indført parkeringsbegrænsninger, åbenbart skal man nu have en licens for at parkere på "Enebærhaven"s areal.

Hvad vedkommer det dog mig?
Jeg bliver spurgt af mange: er det overhovedet muligt for fodgængere og cyklister at gå (dvs spadsere) på Kirkeskov allé uden for "Enebærhaven"?

Der spørges også: hvad betyder skiltet, at der ikke må parkeres 200 m fra skiltet? (og samtidig må der ikke parkeres på det græsbeklædte areal?

Det pudsige er, at nogle bilister læser skiltet på den måde, at så må der (gerne) parkeres før skiltet, men: jeg tror ikke, at bilisterne respekterer, at Færdselsloven forbyder parkering inden for 10 m fra hjørnet.

Jeg har været i kontakt med trafikafdelingen, som fortæller, at "skiltet er lovligt". So far so good. Men skiltet fortæller intet om, hvor fodgængere og cyklister må færdes på det stykke af Kirkeskov allé, der starter ved "Louiseparken" og slutter lige før "Torphusene".

Hvis en Humlebækker kommer hjem med toget og skal f.eks. til "Torphusene" på gåben, vil jeg naturligt benytte stien bagved "Louiseparken", men derefter er det usikkert, hvad stien til "Torphusene" kan/må bruges til, idet det kun er anført - som på den modsatte side: at parkering ikke er tilladt, ej heller på græsarealet inden for en 200 m's grænse. På trods af at der er en malet linie, angives det ikke, at fodgængere eller cyklister uden risiko kan gå der. Og hvad sker der, hvis der holder parkerede biler? Skal fodgængerne så gå ud på kørebanen?'

Jeg er sikker på, at det ikke er alle beboere i "Torphusene" eller på Nederste Torpenvej og tilliggende veje der kører i bil til stationen. De er "gidsler", hvis de til fods bevæger sig på Kirkeskov allé.

Til slut: "Enebærhaven" har naturligvis ret til at udlicitere deres parkeringspladser til et privat firma, men man kunne ønske sig, at vores trafikafdeling blev orienteret om denne ændring for gæster til beboerne, og dernæst tog bestik af, om der overhovedet er tænkt på, hvorledes gæster kan parkere, og at der også skal tilbydes adgangsvej for fodgængere og cyklister.

Nu er sommerferien næsten overstået, og der må forventes en større trafik af gæster til "Enebærhaven" Allerede nu kan man opleve, at op til 10 biler holder parkeret, dels indenfor den omtalte linie, dels på græsarealet. Og inden for de 200 m hvor det er forbudt at parkere. Skal vi virkelig kontakte politiet før at få sat gang i sagerne?

Det drejer sig jo i allerhøjeste grad om trafiksikkerhed eller mangel på samme, og - desværre - ser man endnu engang, at der først tænkes på bilisterne. De svage trafikanter er derimod mindre interessante, men det er jo desværre dem, der kommer til skade med risiko for tab af livskvalitet samt uhyrlige summer for kommunen, hvis de bliver uarbejdsdygtige resten af deres levetid.

Har debatten om sexisme taget overhånd?