21. september 2020
Det mit ønske, at byrådet snarest muligt får udarbejdet et projekt for området ved Nivårødgårdsskolen i tæt dialog med Per Gyrum skolens ledelse," skriver Ergin Øzer i dette indæg.
Det mit ønske, at byrådet snarest muligt får udarbejdet et projekt for området ved Nivårødgårdsskolen i tæt dialog med Per Gyrum skolens ledelse," skriver Ergin Øzer i dette indæg.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Flyt Per Gyrum til Nord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Flyt Per Gyrum til Nord
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 20. maj 2020 kl. 05:54
Af Ergin Øzer (S), Byrådsmedlem i Fredensborg Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet vedtog for nogle år tilbage en rigtig god Planstrategi for "Fremtidens Fredensborg Kommune" der indeholder vision og målsætninger for, hvordan Fredensborg Kommune kan udvikle sig de kommende mange år.

Nogle af aktiviteterne er allerede iværksat og nu pågår der en udvikling af Nivå Bymidte med fokus på skole, bolig, svømmehal, plejecenter, aktivitetspladser og mødesteder for byens borgere.

Det hele er udviklet i samspil med borgere og andre interessenter. En proces vi kan være stolte af når det hele står færdigt.

Dog står vi over for en ny udfordring i Nivå. En vigtig sag, som skal håndteres de kommende måneder, og hvilket jeg mener skal håndteres således at det lever op til vores visioner for kommunen.

Byrådet skal på det kommende byrådsmøde behandle ansøgning fra Per Gyrum Skolen om en udvidelse af privatskolen i Nivå og dermed eventuelt sende forslag til Lokalplan for Per Gyrum Skolen og forslag til kommuneplantillæg til Kommuneplan 2017 til offentlig høring.

Det er glædeligt at det går godt for den aktuelle skole, og der dermed er behov for en fysisk udvidelse for at kunne efterkomme fremtidig kapacitet. Dog ser jeg det som vores vigtigste opgave at sikre, at Fredensborg Kommune og dermed Nivå er en attraktiv kommune for nuværende og for kommende borger. Derfor er det nødvendigt med en langsigtet plan, som sætter retning for byens udvikling i området for fremtiden.

Området er for snart et halvhundrede år siden lagt ud til offentlige formål, da kapaciteten på Nivå Centralskole ikke var tilstrækkeligt, og man reserverede området til udvikling af ny skole. Tiden har ændret sig meget siden og en eventuel udvidelse vil skabe nye udfordringer i området.

Det er planlagt, at Nivårødgårdsskolen, der nu hedder Nivå Skole Nord, skal flytte til den nye skole i Generationernes Hus(e) i Nivå Bymidte, når den står klar om nogle år. Et lignende projekt som i Nivå bymidte kunne tænkes realiseret med bolig, skole og daginstitutioner i området. Yderligere vil skolen kunne få adgang til udearealer til gavn for skolens elever.

Derfor er det mit ønske, at byrådet snarest muligt får udarbejdet et projekt for området ved Nivårødgårdsskolen i tæt dialog med Per Gyrum skolens ledelse, hvis de skulle vise interesse.

Det er at tænke stort og visionært, og vil skabe tilfredse borger.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?