28. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Corona -afstand ja tak, men isolation og afkobling fra vores samfundsfællesskab, Nej tak!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Corona -afstand ja tak, men isolation og afkobling fra vores samfundsfællesskab, Nej tak!
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 14. marts 2020 kl. 08:00
Af Formand i Frivilligcenteret, Ruth C. Andersen www.frivilligcenteret.dk

Coronavirussen har bragt vores samfund i en krisekrisesituation. Kriser er jo karakteriseret ved at de også kalder det mest noble og selvopofrende frem i mennesker.

Den samtale der lyder højest imellem os danskere i disse dage, handler om afstand. Vi passer på hinanden ved at lægge afstand til andre. Vi undgår fællesskaber og fysisk nærhed. Det er måske det vigtigste budskab at få ud.

I de sidste dage er en supplerende samtale opstået rundt omkring. Vi vil ikke bare lægge afstand til hinanden. Vi danskere vil finde måder at drage omsorg for hinanden i denne tid. Vi vil hjælpe hinanden.

Dette ses i vores fordømmelse af hamstringen, som vel heldigvis var begrænset og nu veloverstået. Men vores ønske om at hjælpe og støtte kan ses mange steder i vores kommune i disse dage.

· Den hjemsendte medarbejder på et aktivitetscenter i vores kommune, der på Facebook tilbyder hjælp til børnepasning eller indkøb

· Lederen af en af vores frivillige sociale forening der er nødt til at aflyse foreningens aktiviteter, men skrive ud at alle stadig kan kontakte hende "hvis der er brug for mad, indkøb eller anden hjælp"

· Hverdagsopmærksomheden fra så mange på den ældre i opgangen eller familien ved siden af som ved en lille naboindsats får overskud

Lad disse svære uger blive en tid hvor vi danskere visere hvad vi er gjort af. Samfundssind som vore ministre ofte kalder det. Den lille næstekærlige opmærksomhed som udmønter sige i et telefonopkald og et "Hvordan går det" og et "har du brug for at jeg køber lidt med hjem til dig?" er det som kitter vores samfund sammen og som selv i denne tid magter at skabe mening og fællesskabsfølelse.

Den større isolation kan for nogle inden længe betyde forøget ensomhed. Husk at vi ikke smitter igennem telefon, SMSer, Skype eller de andre digitale kommunikationsmidler. Et lille opkald kan betyde at følelsen af at stå alene med bekymringerne træder i baggrunden.

Alle vore 5 lokalsamfund i Fredensborg Kommune har velbesøgte Facebook sider. Måske skulle vi i denne tid bruge disse på at øve os i den svære kunst at bede om hjælp og give hinanden glæden ved at opleve at vi hænger sammen, vi er et fællesskab.

Stemmer du til kommunalvalget i år?