6. juli 2020
"Bryd muren ned ud mod gågaden med glaspartier og cafemiljø og inddrag gadelivet i aktiviteterne indenfor," foreslår debattørerne i dette indlæg.
"Bryd muren ned ud mod gågaden med glaspartier og cafemiljø og inddrag gadelivet i aktiviteterne indenfor," foreslår debattørerne i dette indlæg.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bibliotek og Sundhedshus i Fredensborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bibliotek og Sundhedshus i Fredensborg
Debat Lokalavisen Uge-Nyt Fredensborg - 27. maj 2020 kl. 09:52
Af byrådsmedlemmerne Charlotte Sander, Bo Hilsted, Carsten Nielsen, og Hans Nissen, Socialdemokratiet
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har været mange muligheder i spil omkring et sundhedshus i Fredensborg by og bibliotekets fremtid. Vi skal meget gerne løse to opgaver på samme tid, nemlig at etablere et velfungerende sundhedshus og samtidig få et nyt og tidssvarende bibliotek rykket ned på gadeniveau.

At etablere et sundhedshus i de nuværende bibliotekslokaler er ikke optimalt, for lokalerne er ganske enkelt ikke velegnede på grund af den dybe bygningskrop, og samtidig har vi betænkeligheder ved, om vi giver et kommende bibliotek tilstrækkelige muligheder for at skabe fremtidens bibliotek i butikslokalerne hvor Kiwi tidligere lå. Det vil være helt naturligt at tænke nye moderne biblioteksfaciliteter i Fredensborg med de nye bymidter i Nivå og Humlebæk in mente, hvor nye muligheder og faciliteter skabes på dette område.

I stedet foreslår vi, at Butikslokalerne inddrages til biblioteks- og kulturformål sammen med de nuværende bibliotekslokaler på første sal. Bryd gulvet op, og lav et atrium med frit udsyn mellem 1. sal og stue, og giv rum til at nytænke et bibliotek/kulturcenter, hvor der er plads til børnebibliotek, musik, møderum, kreative værksteder og meget mere. Bryd muren ned ud mod gågaden med glaspartier og cafemiljø og inddrag gadelivet i aktiviteterne indenfor.

Det vil skabe en nyt liv i gågaden, og trække endnu flere mennesker ind i gadebilledet til glæde for byen og handelslivet.

Vi skal også have plads til vores læger og sundhedsaktiviteter. Derfor foreslår vi, at der ved siden af posthuset i forbindelse med parkeringspladserne, der allerede er der, bliver bygget et nyt sundhedshus, der kan skabe gode forhold for læger og andre sundhedsaktører, f.eks. fysioterapi, behandlere, kommunal hjemmepleje og meget mere.

Med et velfungerende sundhedshus kan vi blandt andet forebygge, at Fredensborg bliver ramt af lægemangel, fordi der vil være et fagligt spændende miljø, hvor det vil være muligt også at udnytte synergier i fællesskaberne.

Det koster penge, ja, men samtidig er det en velovervejet investering i fremtidens Fredensborg, en investering, der vil være til glæde for borgerne, og det er vel det, der er formålet: at skabe en endnu bedre by, for dem der bor der.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?