12. juli 2020
"Vi skal se Vinge som en helt unik mulighed for vores kommune, og se Idrætsbyen som et langsigtet super interessant aktiv med en masse muligheder," skriver Michael Tøgersen blandt andet i sit debatindlæg. 

Foto: AdobeStock
"Vi skal se Vinge som en helt unik mulighed for vores kommune, og se Idrætsbyen som et langsigtet super interessant aktiv med en masse muligheder," skriver Michael Tøgersen blandt andet i sit debatindlæg. Foto: AdobeStock
Foto: NDABCREATIVITY - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vinge er også vores by...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vinge er også vores by...
Debat Lokalavisen Frederikssund - 28. maj 2020 kl. 13:54
Af Michael Tøgersen, Byrådet (V), Frederikssund
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lad os stå sammen som en stor kommune og glæde os over alt det vi har, herunder en fuldstændig fantastisk natur med hele tre kystlinjer, hvilket er helt unikt.

I vores kommune er vi f.eks. dobbelt så mange indbyggere som i Glostrup Kommune, men vi har hele 20 gange så mange kvadratmeter. I Glostrup kan man bygge én svømmehal, én skole mm. som næsten alle vil opleve lokal.

I Frederikssund Kommune kan vi ikke bygge noget, alle vil opleve lokalt, så der er meget større udgifter forbundet med at drive vores kommune pga. antallet af fodboldanlæg, antallet af haller, kilometer veje, skoler, daginstitutioner, plejehjem, cykelstier, flere gamle rådhuse at vedligeholde, flere biblioteker, kystlinjer og meget, meget mere.

Der er investeret knap kr. 400.000.000 i Vinge, som er et over 20 år gammelt projekt, og der er siden byrådets beslutning i 2015 investeret godt kr. 140.000.000 i Idrætsbyen, heraf kr. 90.000.000 i svømmehallen. Vi har hele 3.700.000 kvm. i Vinge og har erhvervet 300.000 kvm. i Idrætsbyen, så det er vores alle sammens.

Det er nødvendigt, at vi er en udviklingskommune med øget bosætning, hvor vi skaber et større skattegrundlag, der kan servicere så stor en kommune, og Vinge er vores unikke mulighed for at skabe en langsigtet økonomisk stærk kommune, hvis vi f.eks. skal bygge Byens Hus i Skibby, Maritimt Center, Idrætscenter i Jægerspris, videreudvikle Slangerup Idrætscenter, udvikle vores mange små landsbyer, have råd til de stigende udgifter på voksen-/handicap- samt ældreområdet, vedligeholde skoler og daginstitutioner mm.

Uden udvikling, flere boliger og flere borgere får vi ikke øget vores skatteindtægter, og vi kan få svært ved at få tingene til at hænge sammen i fremtiden, mens Vinge og andre bosætningsområder i kommunen kan få alt til at gå op i en højere enhed.

Derfor skal vi se Vinge som en helt unik mulighed for vores kommune, og se Idrætsbyen som et langsigtet super interessant aktiv med en masse muligheder.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?