12. juli 2020
Foto: AdobeStock
Foto: AdobeStock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Højhuse i Vinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Højhuse i Vinge
Debat Lokalavisen Frederikssund - 28. maj 2020 kl. 10:52
Af Lars Becker-Larsen, Skenkelsøvej 21, 3650 Ølstykke
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye by i Vinge har været markedsført med en særlig grøn profil og som et projekt i pagt med det omgivende landskab. Det lader ikke til at Frederikssunds politikere tager det videre seriøst. Fornylig godkendtes et 17 meters højt byggeri af et museumsdepot trods stærke protester fra Danmarks Naturfredningsforening, der også har klaget over at både miljøvurdering og offentlig høring ignoreres.

Senest har kommunen omstødt en lokalplan for Vinge for at haste et højt boligbyggeri igennem hen over sommeren. I et område med udsigt til Roskilde Domkirke 20 km borte, vil kommunen nu placere 10 etagers høje betontårne ikke langt fra Snostrup Kirke.

Disse kolosser vil skæmme det visuelle indtryk over store afstande og rage markant op over de nærliggende naturområder som den genoprettede Skenkelsø sø og Hagerup sø området, der ligeledes har været tænkt genetableret.

Al dette hastværk med at få højhusbyggeri vedtaget uden videre offentlig debat, skaber frygt for at Vinges udtryk overhovedet ikke bliver grønt og bæredygtigt. Men derimod snarere traditionelle 8 til 10 etagers høje betonklodser placeret ødelæggende midt ude i landskabet. Et bæredygtigt byggeri ville jo typisk være lavt og af materialer, hvor anvendelsen af beton minimeres.

Det må siges at være et afgørende øjeblik for hvorvidt Vinges grønne profil egentligt skal tages alvorligt. Hele projektet bør revurderes, hvis det virkelig er hensigten at skabe en grøn by i respekt for områdets naturværdier.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?