8. august 2020
'Hvorfor er der ikke politisk vilje til at se på / gentænke busnettet. Så alle kan få anstændig busdrift som i gamledage', spørger Busgruppen Kyndby Huse i deres debatindlæg. Foto: Adobestock
'Hvorfor er der ikke politisk vilje til at se på / gentænke busnettet. Så alle kan få anstændig busdrift som i gamledage', spørger Busgruppen Kyndby Huse i deres debatindlæg. Foto: Adobestock
Foto: Petair - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Anstændig busdrift koster latterligt lidt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Anstændig busdrift koster latterligt lidt
Debat Lokalavisen Frederikssund - 06. juli 2020 kl. 10:22
Af Birgit àRogvi, Jungehøj 26, Kyndby Huse. På vegne af busgruppen Kyndby Huse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad koster en anstændig busdrift i Frederikssund. Er der tale om "peanuts" og reelt en latterlig lille besparrelse, hvis alle skal have busdrift som i gamledage (2019).

Busgruppen Kyndby Huse har foreslået en omlægning af 315, fra Dalby køres over Over Dråby Strand og af Hyldestien til Frederikssund.

Der vil ikke være faste minut tal. Turen tager 64 minutter, på de 10-11 afgange, hvor Kyndby huse betjenes. Ellers 55 minutter. Merpris 287. 000 kroner.

Kommunen har oplyst, at det vil kræve en ekstra bus. Det passer ikke, hvis vi dropper de faste minuttal. Lige nu koster 317, skolebus og Indkøbsruten over 2 milioner.

Har kommunen undersøgt hvad en privat aktør, ville tage for at køre det hele. Kunne Dalby Huse få mere bus for de samme penge.

Plustur et godt alternativ til flex tur grundet pris. MEN du kan ikke køre til Frederikssund station. Plustur bestilles og køre til/fra et trafik knudepunkt, med flere busser. Herfra tages den gule bus videre.

Kommunen bruger 1.9 mil på flextur. Hver gang vi tager flextur betaler kommunen 148 kr.

Hvad er prisen for kommunen for den nye plustur. Er der tale om den samme pris.

Under alle omstændigheder er der rigelig at tage af, for at lave en ny og gennemtænkt forbindese for alle på Hornsherred. Uden det behøver at koste.

Hvorfor er der ikke politisk vilje til at se på / gentænke busnettet. Så alle kan få anstændig busdrift som i gamledage, før august 2019.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?