27. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Vi passer på fritidslivet i denne svære tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Vi passer på fritidslivet i denne svære tid
Debat Lokalavisen Frederikssund - 28. marts 2020 kl. 16:29
Af Anne Sofie Uhrskov, Byrådsmedlem (V)Formand for Folkeoplysningsudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten halvdelen af alle borgere i Frederikssund kommune, er med i et af foreningslivets fællesskaber. Mange borgere nyder godt af at besøge vores biblioteker, museer, fritidsfaciliteter og kulturhuse. Vores fællesskaber er lukket ned grundet Covid-19, hvilket er et tab for den enkelte borger, idrætsudøver, spejder eller aftenskoledeltager. Vi mødes for at blive sundere og have det sjovt i hinandens selskab.

Nedlukningen kan gå hen og blive et stort økonomisk tab for den enkelte forening, derfor skal der løbende kigges på løsninger der kan hjælpe dem godt igennem til gavn for os alle.

Aftenskolerne får udbetalt kommunalt tilskud i regi af Folkeoplysningsudvalget. Tilskuddet til deres aktiviteter udbetales altid i 2 rater. Det er muligt for os i Folkeoplysningsudvalget uden politisk behandling at fremskynde udbetalingen af den allerede bevilligede 2 rate. Udbetalingen vil finde sted hurtigst muligt for at sikre at vores aftenskoler kommer godt igennem krisen og fortsat kan være et tilbud til kommunens borgere i alle aldre.

Jeg er sikker på at vores fællesskaber vil sejre, og når Danmark og vi alle sammen igen vender tilbage til en normal hverdag, så får foreningslivet en vigtig rolle, i forhold til at samle os i fællesskaberne igen - Derfor skal vi sørge for at hjælpe i denne svære tid.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?