27. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Venstre vil investere i velfærd modsat Socialdemokratiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Venstre vil investere i velfærd modsat Socialdemokratiet
Debat Lokalavisen Frederikssund - 22. september 2020 kl. 17:03
Af Hans Andersen, MF, byrådsmedlem og politisk ordfører, V

Venstre kæmper for, at vi sammen kan udvikle Fremtidens Frederikssund Kommune. Vi ønsker alle sammen, at vores kommune skal være et endnu bedre sted at bo, leve og arbejde.

Derfor er der brug for en 10 årig investeringsplan, hvor vi ordentligt og i god tid planlægger investeringer i vores fælles velfærd som fx. nye børnehuse, sundhedshus, idrætsfaciliteter, havnebad osv. I Venstre mener vi ikke, at der er en modsætning mellem offentlig servicetilbud i det daglige og så investeringer i nye faciliteter i hele kommunen.

Socialdemokratiet med Tina Tving Stauning og hendes formand for Socialdemokratiet Flemming Andersen i spidsen vil kun fokusere på de offentlige service tilbud i dag og måske i morgen, men fremtiden skal vi helst ikke tale om, hvilket er uansvarligt og kortsigtet.

Socialdemokratiet påstår, at vi ikke har noget højt serviceniveau i Frederikssund Kommune og udtrykker, at vi nærmest er på randen af et ”sønderbombet serviceniveau”.

Det er ganske enkelt ikke rigtigt. Eksempelvis har vi på børneområdet Nordsjællands bedste normeringer, da Venstre og et flertal i byrådet faktisk mener, at vi skal have høj kvalitet på børneområdet. Jeg håber ikke, at socialdemokratiets spidskandidat deler hendes eget partis opfattelse i denne sag.

På skoleområdet har vi i de seneste år tilført millioner, så vi kan fastholde undervisning på alle vores folkeskoler og fortsat udvikle både trivsel og faglighed, men det, må jeg også forstå, er nærmest ligegyldigt, da serviceniveauet ifølge S står til at blive ”sønderbombet” med de kommende budgetforhandlinger.

Nu står budget 2021 foran os, og vi er begyndt med at tilføre 55 mio. kr. ekstra til vores velfærd bl.a ældre – og handicapområdet og for at overholde den socialdemokratiske regerings regler, skal vi effektivisere for 19 mio. kr. Det tror jeg bestemt godt kan lade sig gøre ud af en budgetramme på næsten 3.000 mio. kr.

Om socialdemokratiets spidskandidat Tina Tving Stauning vil tage ansvar er endnu uvist, men socialdemokratiets formand Flemming Andersen vil helt åbenlyst ikke.

I øvrigt skal vi ikke, som S-formanden nævner, effektivisere for 20 mio. kr. yderligere i 2021 for at øge vores investeringsramme i perioden frem til 2030, da vi ikke har mulighed for at investere for mere end de 160 mio. kr. som allerede er lagt i budgettet pga. den socialdemokratiske regerings aftale med kommunerne.

Så Venstre har den ambition, at vi kan øge investeringerne i øget velfærd gennem fx at få flere i job, og det kan da heller ikke være nogen serviceforringelse.

I Venstre undrer vi os lidt over de mange modsat rettede signaler, der kommer fra S, samt de udfald der kommer mod tidligere budgetter, som S selv har været med til at aftale. Det er tydeligt, at vi nærmer os et valgår, men Venstre vil gerne invitere til et fælles, ansvarligt og langsigtet budget til glæde for os alle i Frederikssund Kommune.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?