12. juli 2020
Hands typing on laptop computer keyboard close up
Hands typing on laptop computer keyboard close up
Foto: Elena Elisseeva
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ulovligt byggeri som rambuk til mere ødelæggelse på Meransletten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ulovligt byggeri som rambuk til mere ødelæggelse på Meransletten
Debat Lokalavisen Frederikssund - 22. juni 2020 kl. 10:00
Af Bo Holmsgaard,Formand, Foreningen til bevarelse af natur og historie ved Kignæsbakken
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu en meget tung og problematisk sag rammer de lokale politikere på byrådsmødet den 24. juni.

Det handler om forslag til ændret lokalplan (LP142) for Meransletten 2-8.

Forhistorien er, at der i dag ligger to ulovligt opførte huse på Meransletten nr. 6 og 8. Da forvaltningen gav byggetilladelserne til nr. 6 og 8, var forvaltningen bekendt med, at der var klaget til Planklagenævnet over to helt tilsvarende dispensationer til udmatrikulering. Til trods for at forvaltningen kendte til risiko-en for, at dispensationerne blev anset for at være ulovlige, rådførte man sig ikke med kammeradvoka-ten, og man satte ikke byggeriet i bero. Det undrer unægteligt. Med erfaringerne fra de forudgående underkendelser fra klagenævn burde advarselslamperne have blinket tydeligt. Og normalt spares der heller ikke på borgernes penge, når formålet med juridisk bistand fra kammeradvokaten er at føre by-rådsflertallets visionsløse byggemani ud i livet.

Man valgte uanfægtet at fortsætte lige ud ad den hidtidige går-den-så-går-den landevej og valgte ukritisk bare at udstede byggetilladelse midt i et klageforløb.

Man kunne have valgt en anden vej: forvaltningen behøvede blot at følge Planlovens regler om nabo-høring, så kunne denne situation være undgået. Adskillige naboer var skeptiske overfor forvaltningens udstedelse af dispensationer og havde vægtige argumenter for, at de ikke burde være givet. Man valgte ikke at forholde sig til borgerne.

Nu ligger der så to ulovligt opførte huse, som den nye lokalplan har til opgave at lovliggøre! Indstillin-gen er, at man nu bryder fuldt og helt med den eksisterende lokalplan, så to ubebyggede grunde nu og-så kan udstykkes og bebygges enkeltvis. Princippet i den eksisterende lokalplan er, at husene i området skal bygges som sokkelhuse omgivet af ensartede fællesarealer. Én ting er, at man med en ny lokalplan vil give sig selv tilgivelse for to ulovligt opførte huse. En anden ting er at bruge ulovligheden som adgangsbillet til yderligere indgriben.

Der mangler kort og godt argumenter for ikke at følge den oprindelige lokalplan for de to ubebyggede grunde. Det er åbenbart nødvendigt at minde om, at forvaltningen og byrådsflertallet ikke er sat i ver-den for at fjerne principper, intentioner og "irriterende" regulering til fordel for økonomisk spekulation.

Ifølge LP142 må der ikke fældes træer i det nordlige træbælte, der kan være levested for flagermus. Der er dog allerede fældet en del træer, uden at der er reageret på dette. Tilsynspligten i forhold til beskyttel-se af levesteder for flagermus er det åbenbart også nødvendigt at minde om.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?