16. januar 2021
Der er stadig behov for en svømmehal på Hornsherred, men det skal ikke dæmpe glæden over den fine nye i Frederikssund., mener Jørgen Olsen. Foto: Thomas Olsen
Der er stadig behov for en svømmehal på Hornsherred, men det skal ikke dæmpe glæden over den fine nye i Frederikssund., mener Jørgen Olsen. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svømmebad i Hornsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svømmebad i Hornsherred
Debat Lokalavisen Frederikssund - 14. august 2020 kl. 07:42
Af Jørgen Olsen, Irisvej 35, 4050 Skibby

debat Stort tillykke med den nye svømmehal i Frederikssund. Jo, der mangler nu en svømmehal i Hornsherred med de mange borgere og de gode bosætningsmuligheder. Og så kunne Hornsherred blive endnu mere interessant derom afgiften på den nye bro blev sløjfet, så den fik de brugere den har fortjent.

En mulighed var at lade ildsjæle opføre en svømmehal på privat basis, som det er set før i Hornsherred. Med god grund kaldes Hornsherred i folkemunde for The Wild West, for her tør man noget. Når en kommune skal ind over en beslutning, går der ofte politik, fordyrelser og forsinkelser i processen.

Ildsjælen, den modige, knivskarpe samfundsdebattør og borger i Skibby Bent Straarup, hvis tanker og ideer i den grad er overset, opførte en svømmefacilitet i 1973, kaldet Hellas. Hanne Kyvsgaard C udtalte om svømmebadet da det blev besluttet at lade det rive ned i 2013:

"Jeg kan kun mene, det er ærgerligt, at vi ikke har et svømmebad i Skibby," som hun kaldte "tekstilfrit."

Straarup kommenterede nedlæggelsen således:

"Det er sørgeligt at se, at det bliver nedlagt. Vi havde det i 32 år, og alle børn fra Skibbys tre skoler gik til svømning der gennem 27 år. Vi havde regnet med, at det ville komme til at blomstre med et yngre par. Sådan skulle det ikke gå, og det er ærgerligt. Men vi har stadig fornøjelsen af at møde folk, der har været glade for at komme der."

Der er stadig behov for en svømmehal på Hornsherred, men det skal ikke dæmpe glæden over den fine nye i Frederikssund.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?