4. august 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Svar om idrætsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Svar om idrætsbyen
Debat Lokalavisen Frederikssund - 19. maj 2020 kl. 13:51
Af John Schmidt Andersen (V), Borgmester
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 16. maj har Kim Larsen et læserbrev i Lokalavisen, hvor han problematiserer, at jeg ønsker at fastholde Byrådets vision for idrætsbyen, efter at FIK har meldt ud, at de ikke ønsker at være en del af idrætsbyen.

arrow Læs også: DEBAT: Gentænk idrætsbyen

Lad mig allerførst slå fast, at jeg til enhver tid respekterer den valgte bestyrelse i en given idrætsforening, og at en sådan bestyrelse må tage de beslutninger, som de mener er bedst for deres medlemmer. Men derfor kan jeg jo godt stå vagt om en beslutning taget med et bredt politisk flertal i Byrådet, selv om nogle af dem, der har været involveret undervejs, nu melder ud, at de ikke vil være med alligevel.

Da vi i juni 2016 vedtog Helhedsplanen for idrætsbyen skete det på baggrund af en lang proces med mange involverede - herunder Idrætsrådet og de idrætsforeninger, der var tiltænkt at kunne benytte faciliteterne i idrætsbyen. Der blev holdt en række workshops og studieture med efterfølgende dialog om prioriteringer af fælles faciliteter og faciliteter til den enkelte sportsgren. Der var således gjort et grundigt forarbejde forud for vedtagelsen af Helhedsplanen for idrætsbyen.

Politisk var aftalen at en ny idrætsby skulle etableres med i første omgang en ny svømmehal til afløsning for den gamle svømmehal på Odinsvej, og at fodboldbaner og faciliteter som f.eks. omklædningsrum mm. skulle etableres sammen med svømmefaciliteterne. V

isionen er, at idrætsbyen skal give mulighed for fællesskab om bevægelse, bedre kvalitet af faciliteterne og flere muligheder for flere brugere, end de nuværende anlæg kan tilbyde. Alle foreninger - også fodboldklubber, der flytter i idrætsbyen skal opleve, at de får bedre faciliteter end de har i dag. Samtidig understøtter idrætsbyen kommunens klimaindsats i kraft af bedre energieffektivitet i de tekniske anlæg.

Med svømmehallens snarlige ibrugtagning får vi inviteret borgerne ind i idrætsbyen, og det skal gerne give en glæde og begejstring, så borgerne ønsker, at kunne dyrke al deres idræts i sammenhæng i idrætsbyen og ikke bare i svømmehallen. Derfor er det vigtigt, at holde fast i visionen og udbygningen, så borgerne kan opleve et samlet idrætscenter - en idrætsby.

Det er naturligvis vigtigt, alle interessenter i idrætsbyen kan se sig selv i projektet, og jeg ser den tætte dialog vi har haft - og fortsat skal have - som værende afgørende vigtig for projektet. Derfor vil jeg indkalde de oprindelige aftalepartnere og partierne bag idrætsbyen for at drøfte, om de fortsat står ved aftalen. Samtidig ønsker jeg en fornyet og tættere dialog med klubberne om klubfaciliteter - herunder klubhuse.

Langsigtede udviklingsprojekter kræver troværdighed, vedholdenhed og tæt samarbejde. Derfor lægger jeg op til at, vi nu ser hinanden i øjnene og finder ud af, hvem der vil "spille med" i realiseringen af visionen for idrætsbyen.

arrow DEBAT: Demokrati vendt på hovedet
16. maj 2020 kl. 07:21 Opdateret: kl. 12:29
arrow Fodboldklubber siger nej til planlagt idrætsby
11. maj 2020 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:52
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?