27. oktober 2020
Foto: Adobe Stock
Foto: Adobe Stock
Foto: fizkes - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Stop besparelserne på skoleområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Stop besparelserne på skoleområdet
Debat Lokalavisen Frederikssund - 21. september 2020 kl. 10:06
Af Anne Hegestand, Formand for Skolebestyrelsen, Fjordlandsskolen

Som skolebestyrelse har vi bortset fra sidste år, hvor der blev vedtagen en anden tildelingsmodel til skolerne og afblæst en besparelse på specialområdet oplevet forringelser af vores folkeskole, på bekostning af elevernes faglighed, trivsel, til stor frustration for forældrene, men også for medarbejderne.

Nu må byrådet snart bestemme sig.

Vil man folkeskolen i Frederikssund? Vil man investere i fremtiden for folkeskolen, vil man tiltrække familier til hele kommunen. Kan man tiltrække nye beboere også til Vinge med fortsatte besparelser på skoleområdet? Hertil er vores svar et KLART NEJ.

Hvis vi hvert eller hvert andet år skal drøfte skolesammenlægninger, besparelser på ledere både på skole og SFO-området, udhuling af Skole og SFO'ens ressourcer og økonomiske grundlag. Hvorfor skal man så bosætte sig i Kommunen og især i herredet? Fordi vi har en skøn natur?

Som forældre tænker vi på vores børns fremtid og muligheder. Det er derfor også vigtigt, at vi har lige muligheder i kommunen, uanset hvor vi bor. Det fik vi med byrådets hjælp rettet op på sidste år. TAK for dette. Det var meget værdsat.

Og hvad sker der så nu!!!!!!
Man ønsker at klasseoptimere, så man stopper klasserne til med 26 til 28 elever. Dette gøres ifølge budgetoplægget bedst ved at lægge Fjordlandsskolen og Jægerspris skole sammen. Det er der det har den største økonomiske besparelse.

Politikkerne hævder, at vi har jo mange små klasser på skolerne i Herredet, at det er svært at rekruttere kvalificerede medarbejdere, og at det ikke er godt for fagligheden. Hvor er evidensen for dette?

Ja vi har nogle ganske få klasser som har et lavet antal elever, men vi har også mange klasser på alle afdelinger som er på samme gennemsnit som de øvrige skoler.

MEN vores børn er ikke kvæg som kan flyttes rundt alt efter hvad besparelser man ønsker i Byrådet. Det er børn med venner og kammerater, som har brug for nærmiljøet. Det er familier som vil stå overfor kæmpemæssige udfordringer vedrørende transport til skole hvis deres børn ikke kan gå i skole i nærområdet. Det gælder lige fra Kulhuse til kommunegrænsen syd for Skibby. Afstanden fra mellem Jægerspris og Skibby/Skuldelev afdeling er lige under 10 km. og til afdeling Dalby ca. 7,6 km.

Til sammenligning er afstanden mellem Slangerup og Trekløverskolen - afdeling Falkenborg også 7,6 km. Men ingen skolesammenlægninger / klasseoptimeringer der? Jo oplægget nævner det, men der er besparelsen så ikke så stor.

Man kan så også lige spare en skoleleder og sandsynligvis også nogle pædagogiske ledere. Altså en win win for kommunens budget, men ikke for børn, forældre og medarbejdere.

Må vi gøre opmærksom på at vores ledere i dag allerede har mange overarbejdstimer, og man vil være ugens gæst på de forskellige afdelinger, hvis der spares på ledelsen.

Hvordan dette skal give bedre en bedre folkeskole, en bedre ledelse og større trivsel og faglighed for vores børn. DET KAN DET IKKE.

Det er også en hån imod de gode og dygtige pædagoger, lærere, ledere, vikarer, sekretærer m.fl. vi har på afdelingerne. De har kæmpet hver dag de sidste mange år med skabe den største mulige faglighed med de midler som vi havde til rådighed og nu langt om længe har de fået et grundlag for at skabe en skole på lige vilkår med alle de andre skoler i kommunen, så:

Lad dem nu få ro til at skabe resultaterne - det fortjener medarbejdere og eleverne

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?