28. oktober 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Lokalavisen - frusteret Viuff

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Lokalavisen - frusteret Viuff
Debat Lokalavisen Frederikssund - 05. oktober 2020 kl. 10:32
Af Erik D. Jensen, Borgervænget 41, Frederikssund

Lokalavisens artikel om Niels Martin Viuffs frustrationer for en uge siden har fremkaldt reaktioner på de sociale medier.

Reaktionerne er nærmest en lærebog i forståelse af, hvordan avisens læsere opfatter politikernes adfærd. Det er altid nogle andres skyld. Politikeren har ikke gjort noget forkert.

I den konkrete sag om Viuffs køb af tillægsjord til sin bolig har Viuffs landinspektør udarbejdet en deklaration vedrørende et eventuelt fremtidigt dige. Byrådsvedtagelsen siger at Viuff skal tåle placering af et eventuelt dige på den tilkøbte jord til havebrug.

Teknisk forvaltning har i den pågældende periode ingen jurister ansat, så sagsbehandleren foreslår at Viuff kommer med udkast til deklarationen baseret på byrådets vedtagelse.

Udkastet afviger markant fra byrådets vedtagelse. Som den eneste i kommunen skal Viuff ikke deltage i betalingen af et eventuelt fremtidigt dige.

Viuffs advokat godkender på sin klients vegne udkastet til deklarationen. Hverken Viuff eller hans rådgivere får nogen reaktion fra kommunens sagsbehandler, men rykker heller ikke for svar. Det har Viuff ellers været dygtig til hele vejen i forløbet.

Deklarationen bliver derefter tinglyst med det fejlagtige indhold.

"Det er først lang tid efter, nogen pludselig opdager, at der er noget i vejen. Det synes jeg er meget dårligt. Herefter beder vi selv om at servitutten bliver rettet."

Ja, selvfølgelig bliver det rettet. Uanset tinglysningen har Viuff ikke andre muligheder!

Og ja, det er meget dårlig sagsbehandling, som gælder hele denne sag. Herunder at der i indstillingen til byrådet er anført at det tilkøbte er til brug som havejord, på trods af at Viuff to måneder senere skal bruge arealet til at opnå en udvidet byggeret på 100 m2 til at opføre et nyt hus på grunden. Værdien af byggeretten overstiger flere gange de 750 kr. pr. m2, Viuff har betalt for tillægsjorden.

Viuff er byrådspolitiker, men læser åbenbart ikke, hvad der står i indstillinger fra administrationen til byrådet og læser heller et udkast til en servitut vedrørende sin egen ejendom.

Viuff siger til Lokalavisen: "Vi gjorde alt for at sikre os i denne sag".

Nej, du og dine rådgivere begik en fejl, som kunne have fået alvorlige konsekvenser. Det er dit ansvar, så tag ansvaret i stedet for at tørre det af på andre. Er det virkelig niveauet for en ansvarlig politiker?

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?