12. juli 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Har kommunen socialt ansvar?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Har kommunen socialt ansvar?
Debat Lokalavisen Frederikssund - 26. juni 2020 kl. 13:12
Af Birgit à Rogvi, Jungehøj 26, Kyndby Huse.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Birgit à Rogvi,
Jungehøj 26,
Kyndby Huse.

Når en kommune vælger, at nedlægge busruter eller beskære dem, så de reduceres til skolebus, har man en forventning om, kommunen tager ansvar og blidt og nænsom skære i driften.

Først undersøger de naturligvis hvilke sårbare grupper, der bo i de berørte områder. Arbejdsløse, ældre, handicappede, førtidspensionister, unge under uddannelse, børn og andre med udfordringer o.s.v. Derved kan man hurtigt danne sig et billede, om hvilke konsekvenser en bus nedlæggelsen, kunne have, når et område isoleres. Bliver det en økonomisk rullende snebold, når man fjerner muligheden, for et stort antal borgere, at deltage i fællesskabet, på lige fod med andre. Især børn, unge og ældre er i fare for at blive isoleret og ensomme, når der ikke køre busser.

Dernæst undersøger kommunen hvad beslutningen har medført, for de involverede. Kan det økonomisk betale sig, risikerer man på sigt, en økonomisk øretæve. Hvad koster det mon, at få en person, der er psykisk syg, har angst, depresion eller ligne, på ret køl, efter en total isolation. I Frederikssund tager man ikke ansvar, man lukker øjnene. Empatien med udsatte grupper eksistere ikke, så får det ikke følger, hverken for borgere eller kommunen. Man er så sikker at man ikke engang gider undersøge det, hverken før eller efter.

Citat: "Det er begrænset hvad Teknisk Udvalg har af muligheder, da man ikke ønsker at skære i driften andre steder i busnettet."

Dog overvejes der en ny rute, over kronprinsesses Marys bro. Der er oveni købet forslag om den kunne være gratis.

Så kan C-holdet fra de berørte områder i Dalby Huse, Over Dråby Strand og Kyndby Huse, uden kørekort eller bil, måske få plustur til 21 kr. til Jægerspris eller Skibby. Ellers kan de bare gå 3 km til nærmeste stoppested, men det er ikke altid let hvis man har udfordringer.

Igen burde kommunen tjekke undersøgelsen, om de sårbare grupper.

Derved ville de vide, at det ikke er en økonomisk mulighed for mange.

Dog billigere end den eksisterende flextur.

Det er nu stadig kun et forslag. Så udover ingen bus, venter vi spændt på at se hvilken løsning der vælges. En dyr eller en meget dyr.

Hvor skal midlerne, til denne nye busrute, så komme fra. Hvem skal ikke længere have busruter. Hvilken bus nedlægges, når en ny rute skal betjene Vinge og den nye bro. Vil kommunen undersøge sårbare grupper og blidt og nænsom skære i driften. Eller bliver det som sidst, fra dag til dag, uden nogen form for undersøgelse af befolknings sammensætningen.

En ting er sikkert, der er stadig ruter på Hornsherred, som er i farezonen.

Vi har desværre en kommune, som med al tydelighed, forfordeler dem på den rigtige side af broerne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?