14. maj 2021
Rikke Sofie Møller foreslår at anlægge en cykelsti fra Vellerup til Nr. Hyllinge
Rikke Sofie Møller foreslår at anlægge en cykelsti fra Vellerup til Nr. Hyllinge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Cykelsti ønskes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Cykelsti ønskes
Debat Lokalavisen Frederikssund - 29. juli 2020 kl. 09:26
Af Rikke Sofie Møller, Vigvejen 4A, Vellerup, 4050 Skibby

Kære politikere.

Jeg skriver med ønske om en cykelsti.

En cykelsti på Vellerupvej fra Vellerup til Nr. Hyllinge. En strækning på 3,1 km, ifølge Krak, langs bakkede marker og gennem den fineste, smukkeste skov, hvorfra vi kan koble os på cykelstien til Kr. Hyllinge.

Når man bor i Vellerup, er det oplagt at ville cykle til nabobyerne Nr. Hyllinge og Kr. Hyllinge, hvor der er en skole og indkøbsmuligheder. Men denne vej er slet ikke gearet til cyklister. Man skal insistere på at ville cykle, selvom det rent faktisk er ret farligt at færdes på denne rute. Vejen er for smal til både at rumme cyklister og biler, der vil passere hinanden med 80 km/t. Idet der er en bil i hver retning og en cyklist, bør vi vente på hinanden, bremse og give plads. Men mange tager sig ikke tid til det, så ofte oplever jeg bilister, der er på vej ud for at overhale en cyklist, men så enten må køre meget hurtig forbi eller hurtigt bremse ned, og svinge ind igen. Det er meget usikkert for os alle at færdes sådan. Man kan aldrig vide sig sikker i at det går godt. Og det er ikke en vej, jeg tør sende mine børn ud på.

Der har været trafikuheld på strækningen, fortæller naboerne mig, og det er kun et spørgsmål om tid, før der kommer flere, tænker jeg.

Som det er nu, er det utrygt at cykle rundt i lokalområdet. Men sådan burde det da ikke være!?

Jeg savner virkelig at kunne færdes sikkert rundt på min cykel.

At etablere en cykelsti mellem Vellerup og Nr. Hyllinge vil sikre, at en af Frederikssund kommunes yderste perler, Vellerup og Vellerup Sommerby, fortsat vil opleves som en levende og attraktiv landsby. En cykelsti vil give både børn, ældre og hele familien på tur, en mulighed for at kunne færdes trygt rundt i lokalområdet, når de skal handle eller besøge naboerne i nærmeste landsby. Ligesom de cykelturister, der følger Fjordstien, som jo går forbi Vellerup, også vil have glæde af en cykelsti, der fortsætter videre ned ad bakken, gennem Egholm skov og videre mod øst til Nr. Hyllinge.

En cykelsti på denne strækning vil give mulighed for, at de mange børn fra Vellerup, der går i skole i Kr. Hyllinge, selv kan cykle afsted. Det er jo en skole placeret i Lejre kommune, hvorfor det er nødvendigt, at Frederikssund kommune og Lejre kommune er villige til at samarbejde om at etablere cykelstien. Men det er vel også muligt.

En cykelsti er en bekostelig affære, men Vellerups placering i yderkanten af kommunen, må ikke få jer politikere til at glemme, at der også skal investeres i infrastruktur og velfærd herude. Så det skal med i planlægningen nu. Og det ville være et grønt tiltag, hvis vi i hverdagen kunne bruge cyklen oftere end bilen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?