26. januar 2021
SF's Jens Skov fra byrådet i Egedal Kommune.
SF's Jens Skov fra byrådet i Egedal Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Urent trav i Egedal Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Urent trav i Egedal Byråd

Jens Skov, byrådsmedlem for SF i Egedal Kommune, har skrevet dette læserbrev om forslaget for en politisk styregruppe i forbindelse med skoleprojekterne

Debat Lokalavisen Egedal - 09. juli 2020 kl. 15:14
Af Jens Skov, byrådsmedlem for SF i Egedal Kommune

Det blev tydeligt for enhver ved juni måneds byrådsmøde. Et flertal nedstemte et forslag om politisk styregruppe i forbindelse med skoleprojekterne. Begrundelsen var at "der fandtes allerede en styregruppe (en følgegruppe) nedsat af forligskredsen"!

"Forligskredsen", må man forstå, består af det resterende (store) flertal der stemte for budget 2019-22 tilbage i oktober 2018. I budgettet for 2019 var tilføjet en plan for anlæg strækkende sig 10 år frem (mod normalt 4 år) kaldet Investeringsplan2028 (Investeringsplanen).

Forligskredsen består af V, S, LA, DF, Jacob Loessl og halvdelen af C.

Følgegruppen er nedsat udenom byrådet. Den har derfor ikke kompetence til at træffe beslutninger på hverken udvalg eller byrådets områder.

Flertallet omkring forligskredsen overholder på den måde ikke de demokratiske spilleregler, som Egedal Byråd har vedtaget.

Styrelsesvedtægten for Egedal bliver således hverken overholdt på skoleområdet, på kulturområdet, eller på daginstitutionsområdet.

På skoleområdet har Følgegruppen besluttet at undersøgelser omkring en ny skole i Stenløse skulle igangsættes - det har været i gang siden oktober 2019. Ifølge kommunens egne styrelsesvedtægterne, bør det ubetinget være en beslutning, der træffes i Skoleudvalget.

På kulturområdet har Følgegruppen truffet beslutninger om hvem i byrådet der skal inviteres til workshops.

På daginstitutionsområdet har Følgegruppen besluttet at udbygningen af Hvidhøj i Ganløse kun skal leve op til kvalitetsniveau C; dette på trods af den nye institution i Smørum har kvalitetsniveau B. Det er en beslutning, der jvf. kommunens egne styrelsesvedtægterne, skal træffes i Familieudvalget.

Alle disse beslutninger er truffet inden fagudvalgene har haft mulighed for at diskutere sagerne!

For Hvidhøjs udvidelse ovenikøbet fremlagt som eneste alternativ.

Det er på tide at vi i Egedal Byråd kommer tilbage til ordentlig demokratisk behandling af sagerne.

Sager skal ikke forbehandles og besluttes, af nogen inden de kommer på udvalgsdagsordenerne - heller ikke selvom det er et flertal, der gør det.

En sådan praksis leder tankerne hen på Brixtoftes Farum, og hvordan det forgik der.

Følgegruppen sidder altså bag alle beslutninger og træffer dem, inden de officielt bliver behandlet i de udvalg, hvor beslutningerne egentligt skal træffes.

Den rigtige måde, og det der er besluttet af et enstemmigt Byråd, er at det er udvalgene der behandler sagerne og ikke en følgegruppe.

Lad os komme væk fra dette urene trav og få ordentlighed tilbage i Byrådets behandling af sagerne.

Billede

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?