6. juli 2020
Der rettes en stor tak til Egedal Kommune for den opbakning, som er givet til det private erhvervsliv.
Der rettes en stor tak til Egedal Kommune for den opbakning, som er givet til det private erhvervsliv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Tak for den store indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Tak for den store indsats

"Det er dejligt at opleve, hvordan Egedal Kommune går den ekstra mil for at holde hånden under erhvervslivet," skriver Søren Kilmose i dette læserbrev

Debat Lokalavisen Egedal - 01. juni 2020 kl. 10:22
Af Søren Kilmose, Adm. direktør i Celsa Steel Service A/S og ambassadør for DI Hovedstaden
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-pandemien har sat det private erhvervsliv under pres. Derfor vil jeg gerne rette en stor tak til Egedal Kommune for al den opbakning, I giver erhvervslivet i en svær tid.

Det er dejligt at opleve, hvordan Egedal Kommune går den ekstra mil for at holde hånden under erhvervslivet, blandt andet ved at indgå nye samarbejdsaftaler med private virksomheder. Kommunen har faciliteret virtuelle netværksmøder, og den daglige Erhvervs-hotline hjælper virksomhederne med at navigere i de udfordringer som krisen bringer. Der er blevet sat fuld kraft på byggesager, og indførslen af straksbetaling af regninger og halvering af dækningsafgiften vil også betyde meget for virksomhedernes likviditet. Det er tiltag, der er med til at holde dampen oppe, så hjulene kan køre rundt i det lokale erhvervsliv.

Selvom fokus har været meget på statslige hjælpepakker, må vi ikke underkende, hvor vigtige kommunerne er lige nu. Vi har ikke set det fulde billede af krisen endnu, så det er afgørende, at kommunen fortsætter den gode indsats. Nogle virksomheder har mærket krisen fra dag ét, hvorimod produktions- og eksportvirksomheder står for skud i næste fase, fordi det globale marked er i knæ. I må være med hele vejen - og den vej kan blive lang. Jeg tror desværre personligt, at vi har kurs mod en af de værste økonomiske kriser i nyere tid. Det kræver en helt særlig indsats og at kommunen fastholder de gode takter. Det er vigtigt at tænke fremad, og igangsætte større infrastrukturprojekter og anlægsarbejder, end hvad der allerede er på tegnebrættet.

Netop derfor er det også godt at se, hvordan Egedal byråd vedtog at fremrykke anlægsprojekter i kommunen. At kommunernes anlægsloft er midlertidigt suspenderet, er en stor hjælp, men vi bliver nødt til at forberede os på, at krisen kommer til at række længere ud i fremtiden. Det kræver at kommunen fortsætter med, at sætte ind hvor det er muligt.

Tak for, at I hjælper med at holde hånden under erhvervslivet i denne udfordrende tid - vi ser frem til, at vi i fællesskab er kommet bedst muligt ud af krisen.

Billede

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?