19. maj 2021
Socialdemokratiet i Egedal lover, at Ølstykkes skolebørn bliver husket i processen. Arkivfoto
Socialdemokratiet i Egedal lover, at Ølstykkes skolebørn bliver husket i processen. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Svar til Nicolai Sørensen - Vi husker også Ølstykke-børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Svar til Nicolai Sørensen - Vi husker også Ølstykke-børnene

Anne-Mie Højsted Johansen, socialdemokratisk byrådsmedlem og medlem af Skoleudvalget i Egedal, svarer på Nicolai Sørensens læserbrev

Debat Lokalavisen Egedal - 15. september 2020 kl. 07:04
Af Anne-Mie Højsted Johansen, socialdemokratisk byrådsmedlem og medlem af Skoleudvalget i Egedal

Nicolai Sørensen har en bekymring for om Søhøjskolen, vil leve op til de moderne krav for indeklimaet, når renoveringen af skolen er færdig.

arrow Læs også: Læserbrev: Husk Ølstykkes skolebørn i de kommende budgetforhandlinger

Det er Socialdemokratiet ikke nervøse for. Det er jo ikke en "make over"- det er en helhedsrenovering af skolen, hvor undervisningsmiljøet også er tænkt med.

Den 10. oktober 2018 vedtog byrådet en 10-årig investeringsplan, med investeringer på skoleområdet på 545 mio.

Den blev vedtaget i forbindelse med budgettet 2018. I budgetaftalen blev det aftalt at lukke 2 skolematrikler. En i Smørum og en i Ølstykke.

Investeringsplanen blev skabt for at kunne finde økonomi, til de forpligtelser vi som kommune har, i forbindelse med plejehjemspladser, andre større investeringer samt en helhedsrenovering af vores skoler.

Den 30. oktober 2018 mødte vi, Nikolai og jeg, hinanden i forbindelse med dialogmøde, mellem skolebestyrelserne og skoleudvalget, hvor skolelukningerne også var til debat.

På det efterfølgende skoleudvalgsmøde, skulle der peges på hvilke skolematrikler der skulle lukkes. Administrationen pegede, ud fra en screeningsrapport, drift udgifter, elevtal, grundsalg mv. på at det i Ølstykke området var bedst at lukke Toftehøjskolen.

Skoleudvalget havde i perioden fra 10. oktober til 30.oktober, travlt med at finde ud af hvad der gav mening at lukke. Der blev læst rapporter, der blev debatteret, der blev besøgt skoler, der blev vurderet for og i mod. Skoleudvalgets opgave var også at se på hvor, der bedst kunne skabes Kreative læringsfælleskaber, i forbindelse med renoveringen.

I dag er eleverne fra Toftehøjskolen alle sammen flyttet til den tidligere Hampelandskole, nu Søhøjskolen. Det var ikke en del af planen at eleverne skulle flytte så hurtigt, men det har været et ønske fra ledelse og skolebestyrelse, så det er muligt at arbejde på at få skabt en NY skole. Siden beslutningen i 2018, er der arbejdet med at projektere renoveringen af Søhøjskolen. I august 2019, blev der vedtaget et principprogram for "De kreative læringsmiljøer" på alle kommunens skoler og efterfølgende er der, i samarbejdet med skolebestyrelsen, elever og medarbejder arbejdet på hvordan der skabes kreative læringsmiljøer på Søhøjskolen.

Fra byrådet i 2018 vedtog den 10 årige-investeringsplanen, er der løbende, og altid ved budgetvedtagelse, blevet vurderet om de estimerede udgifter og placeringen af udgifterne i tidsperioden, har passet de faktiske forhold. I budgetforslaget for 2021-24 er der lagt 586 mio. til investeringer på skoleområdet.

Billede

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?