30. oktober 2020
Sacha Elmegaard Sundberg svarer tilbage på Karsten Søndergaards læserbrev.
Sacha Elmegaard Sundberg svarer tilbage på Karsten Søndergaards læserbrev.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Kan vi tale trivsel, Hr. Borgmester?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Kan vi tale trivsel, Hr. Borgmester?

"Jeg har brug for faglighed - ikke hvad jeres egen personlige holdning er," skriver Sacha Sundberg i dette læserbrev, hvor hun svarer borgmester Karsten Søndergaard

Debat Lokalavisen Egedal - 19. september 2020 kl. 07:25
Af Sacha Elmegaard Sundberg, Smedestræde 9, 3570 Veksø

Kære Karsten Søndergaard,

Jeg kan i dit læserbrev fra d. 16/9 2020 læse, at du mener børn har bedst af at komme i daginstitution for fællesskabets skyld. Det har jeg, med min faglige baggrund in mente, utrolig svært ved at forstå. Små børn udvikler sig bedst ved at spejle sig i modne voksne og ikke andre børn (eva.dk).

Du taler om fællesskaber, men her i Egedal er der masser af fællesskaber for hjemmepassede børn. Send mig en mail, så giver jeg dig en liste. Du er også hjertelig velkommen til at følge os i en uge, du siger bare til!

Dog er det mest de større børn, som profiterer af al den aktivitet. For de helt små børn (0-2 år) er der absolut ingen bedre løsning end at være sammen med deres primære omsorgspersoner, da de parallel-leger og observerer for at lære. Når du taler om fællesskaber af større børn, så fungerer det sådan, at børn har mod og lyst til at fordybe sig i leg, når de har en tryg base. Noget man måske kan stille spørgsmålstegn til med de normeringer, som findes i dagtilbuddene i dag.

Noget helt andet er, at jeg i min tid på universitetet lært, at det er vigtigt at forholde sig til fakta og ikke blot "mene noget som helst" uden fagligt belæg.

Det undrer mig derfor, at når to uddannede psykologer (Helle Anna Elisabeth Nielsen og Katja Olesen) argumenterer for både de udviklingspsykologiske gevinster for børnene, men også for familien som helhed ved at genindføre hjemmepasningsordningen, at du ikke lytter. Det virker på mig en kende vagt, at Venstre bruger "for det mener jeg bare"/onkel Jørgen - argumentation. Jeg har brug for faglighed - ikke hvad jeres egen personlige holdning er. En holdning som i øvrigt ikke harmonerer med jeres eget partis holdning på Christiansborg, da det var Venstre som i deres regeringstid indførte hjemmepasningstilskuddet i første omgang.

Og det er gang på gang bevist; både gennem forskning og via tv-udsendelser i bedste sendetid, at som daginstitutionerne ser ud i dag, at de ikke er for børnenes bedste (bupl.dk).

I taler om bedre normeringer for trivsel og udvikling, men den bedste normering finder du i hjemmet. Jeg er én voksen til to børn, når min mand ikke arbejder hjemme, vel at mærke. Det burde vel være grund nok i sig selv.

Så hvorfor ikke bare lade pengene følge barnet; penge som alligevel ryger ud af kassen, hver gang et barn starter i institution. Jeg lover, at jeg nok selv skal betale for slitage ;)

Giv forældrene valgfriheden tilbage og lad dem gøre hvad som er bedst for deres familie.

Jeg håber I vil lytte til borgerne.

Billede

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?