6. august 2020
"Overvejelser omkring at få et arresthus er meget andet end forhastet, panikagtigt og uovervejet," skriver Bettina Zarp.
"Overvejelser omkring at få et arresthus er meget andet end forhastet, panikagtigt og uovervejet," skriver Bettina Zarp.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Jeg er ikke bange for et arresthus i Kildedal Nord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Jeg er ikke bange for et arresthus i Kildedal Nord

Bettina Zarp, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Egedal Kommune, gør sig tanker om det mulige arresthus i Kildedal Nord

Debat Lokalavisen Egedal - 30. marts 2020 kl. 13:29
Af Bettina Zarp, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Egedal Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Lokalavisen den 18. marts 2020 udtrykker Ulrik John Nielsen (Egedals byråd), at han mener, at Egedal Kommune ikke har højere ambitionsniveau for Kildedal Nord.

Ulrik John mener, at et flertal i byrådet vil sælge det meget smukke område til kriminalforsorgen, der så vil bygge et arresthus med en 6 meters høj betonmur, på de ca. 25 hektar jord. Vil Ulrik John hellere have at vi får bygninger i stil med Novo Nordisk på over 6 meter?

Mandag d. 17 februar 2020 var alle medlemmer af byrådet inviteret til Enner Mark Fængslet, som ligger nær Horsens. Her havde vi mulighed for, at se fængslet både inde og udefra, samt spørge om alle tænkelige spørgsmål omkring det at skulle have et arresthus liggende i Egedal.

Jeg undrer mig over at Ulrik John stiller så kritiske spørgsmål og kritik til det eventuelle arresthus ved Kildedal Nord, da Ulrik John ikke deltog i turen til Enner Mark Fængslet.

Alle byrådsmedlemmer får løn for at sidde i byrådet, således at vi har mulighed for at kunne tage en fridag fra vores hovederhverv til at kunne deltage i særarrangementer som turen til Enner Mark Fængslet.

Det kunne klæde Ulrik John at have deltaget i dette arrangement, inden han udtaler sig kritisk omkring arresthuset. Hvis Ulrik John havde deltaget i arrangementet er jeg sikker på, at han som resten af deltagerne, ville være overrasket over hvor lidt vi egentlig bemærkede muren, da vi kørte til fængslet.

Hvilket socialt ansvar tager du Ulrik John? Jeg opfatter dit læserbrev som panikagtigt.

Overvejelser omkring at få et arresthus er meget andet end forhastet, panikagtigt og uovervejet.

Der ligger nemlig en masse grundige overvejelser i dette, blandt andet socialt ansvar. At have et arresthus er en samfundsopgave! Mange af de eksisterende arresthuse er gamle og slidte og derfor skal denne opgave jo løses. Jeg tror at et arresthus ville kunne gavne Egedals økonomi og vi ville kunne få flere arbejdspladser og tilflyttere til kommunen.

Jeg forstår ikke Ulrik Johns bekymringer omkring de 56.000 fangetransporter til og fra området, som i øvrigt er politibevogtet.

Hvis området derude var bebygget med almindelige boliger eller DBU's Academic, ville der jo i den sammenhæng være langt flere kørsler til og fra området.

Det område hvor fængslet eventuelt skal bygges på, er et område der genere mindst mulige mennesker, sammentid med at det ligger tæt på transportmuligheder.

Jeg er ikke bange for at der skal ligge et arresthus i Kildedal Nord, så ja, med min stemme tager jeg socialt ansvar og stemmer for at kriminalforsorgen kan få lov til at købe grunden til markedspris.

Billede

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?