4. august 2021
"Bynærhed er for os enten den yderste del af Liselund matriklen ved siden af Multibanen," lyder det i dette læserbrev.
"Bynærhed er for os enten den yderste del af Liselund matriklen ved siden af Multibanen," lyder det i dette læserbrev.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Læserbrev: Åbent brev til Ib Sørensen og Karsten Søndergaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev: Åbent brev til Ib Sørensen og Karsten Søndergaard

Bylaug, støttegruppe og spejdergruppe fra Ganløse har skrevet dette læserbrev om planerne for Liselund-området

Debat Lokalavisen Egedal - 01. juli 2020 kl. 07:03
Af Ganløse Bylaug ved Niels Madsen og Jens Søndergaard, Ganløse Liselund støttegruppen ved Rikke Bang Andersen og Bo Brøndum Pedersen, Ebbe Skjal

Kære Ib Sørensen og Karsten Søndergaard.

Tak fordi I tog Jer tid til at kigge forbi Ganløse onsdag sidste uge til en snak omkring, hvad det præcist er Ganløse Bylaug og hele Ganløse By ønsker, ift. Liselund matriklen (er pt. oppe på ca. 800 fysiske underskrifter, og vi forventer at indhente flere inden 10. juli).

Som vi forklarede jer, er det tvingende nødvendigt for os, at den nye lokalplan for Liselund deles i mindst 2 matrikler med, som minimum en opdeling mellem den bevaringsværdige hovedbygning og længerne.

Det håber vi, at I vil hjælpe med at facilitere via den igangværende høringsproces.

Dette er nødvendigt for at give Ganløse en mulighed for i fremtiden, at kunne drive hovedhuset som Ganløse Foreningshus.

Et foreningshus, som der er stort behov for i Ganløse, hvilket også kommer til udtryk via den igangværende høringsproces samt de pt. ca. 800 fysiske underskrifter.

Som vi klart fortalte, har vi ingen forventning om at Egedal Kommune forærer Ganløse noget. Det eneste vi beder om er, at Egedal Kommune udover opdeling i mindst 2 matrikler, udskyder salgsprocessen af Hovedbygnings matriklen i måske 2-3 år. Det er en simpel nødvendighed for, at Ganløse får tid til at arbejde på projekt Ganløse Foreningshus, hvorefter Ganløse køber matriklen til markedspris. Der skal søges fonde, og vi skal have tid og mulighed for at organisere os. Vi kender endnu ikke markedsprisen, og belært af erfaringer er det vigtigt, at priser kendes og, at der er god tid til forhandling når private ønsker at udvikle projekter og overtage kommunal ejendomme. Som vi også talte om, så er det alene et spørgsmål om politisk vilje, detaljerne kan administrationen og juristerne helt sikkert håndtere i den rigtige retning.

Vi vil i vores kommune således have opnået målet i strategiplanen, nemlig at få færre offentlige kvadratmeter, idet hele Liselund vil være solgt, dog via 2 separate matrikler og salgsprocesser. Ganløse vil ligeledes have bidraget til den 10årige investeringsplan med kroner i kassen fra frasalg af længerne og indenfor 2-3 år, frasalg af Liselund hovedhus, inkl. plæne foran huset.

I denne proces kan Egedal Kommune så også forvente hurtigt salg af matriklen med længerne (som har den klart største værdi), da den jo så er grydeklar til en developer, der river bygningen ned og bygger en stak nye fine boliger.

Udover ovenstående talte vi om spejder udfordringen. Spejderne har et meget stort behov for bynærhed i Ganløse, især ifm. aktiviteter for de mindre, samt ikke mindst den kommende familie-spejd del for de 3-6 årige, som SKAL kunne afholde aktiviteter i Ganløse.

Bynærhed er for os enten den yderste del af Liselund matriklen ved siden af Multibanen (således at denne ikke bliver omringet af parkeringspladser og vej) eller umiddelbart op til det areal som Ib nævnte var muligt på borgermøde i henhold til eksisterende lokalplan. Umiddelbart op til vil sige ved og omkring skaterbanen og friluftsscenen. Vi talte også om et behov for at placere et driftsansvar for skaterbanen, som ikke længere vedligeholdes af klubben - dette kunne passende lægges ind under Ganløse Foreningshus. Vores opfattelse var at I havde forståelse og sympati for denne udfordring for placering af spejderne, og vi håber derfor meget, at denne udfordring hurtigt kan afklares ift. nuværende lokalplan, om/hvis brug for tillæg til denne, andre tilladelser fra Egedal Kommune eller hvad der nu er brug for, således at vi kan sikre at spejderne har en plads i Ganløse bymidte.

Det haster meget, da familie spejd initiativet er planlagt til at starte efter sommerferien.

Hvis spejderne har denne bynærheds facilitet, kan et Ganløse Foreningshus i Liselund hovedhuset så klare det rent praktiske behov, som spejderne har for toiletforhold og mulighed for en smule opmagasinering af det mest nødvendige udstyr.

Og som en lille krølle på halen, som vi også drøftede, vil et Ganløse Foreningshus også kunne håndtere det nuværende 8. kl. aftentilbud, der jo i dag er i klubben på Liselund, men ikke kan flytte med på skolen grundet pladsmangel.

Vi mener det er meget vigtigt, at dette tilbud fortsætter, så 8-9 klasserne i Ganløse ikke skal hænge på gader og stræder.

Og 8-9 klasserne vil også være rigtig glade for et fortsat tilbud på "det nye Liselund" = Foreningshuset

Vi oplevede at I lyttede, tak for det! Vi oplevede at I forstod vores synspunkter og vi oplevede også, at I var positivt stemt overfor vores tanker og behov.

Forhåbentlig er I overbeviste, men skulle I have spørgsmål eller være det mindste i tvivl om ønsket fra mindst 800 Ganløse borgere over 18 år ift. Liselund og/eller spejderne, så ringer I bare.

Billede

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?