24. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ikke en acceptabel løsning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ikke en acceptabel løsning
Debat Lokalavisen Egedal - 27. januar 2020 kl. 09:34
Af Steen Johansen, Sandalsparken 80, 3660 Stenløse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse tider hvor der tales meget om klima og biodiversitet, går Egedal kommune sine egne veje. Under dække af etiketten klimasikring stiler kommunen mod at lukke et lille stykke unik natur, som diskret slynger sig gennem Stenløse by: Stenløse Å.

Ja, man må tage sig til hovedet over, at et sådan forslag kan fremkomme. Argumentet er, at der i forbindelse med kraftig regn har været oversvømmede haver. Det er ikke særligt specifikt, hvor disse oversvømmelser har været, men sådanne ophobninger af vand forekommer kun, når vandet ikke kan komme hurtigt videre. Den situation opstår fordi vandløbet ikke er passet og renset, og det er en kommunal opgave.

Kommunens svar på denne udfordring er at rørlægge Stenløse Å, og så er det problem forsvundet! Det var løsninger der blev valgt tilbage i 1950-60’ne. Det er altså ikke acceptabelt i vore tider bare at gemme et problem væk.

På denne baggrund opfordres der til, at det foreliggende forslag tages af bordet, og at der findes en anden og mere miljø- og naturvenlig løsning. En sådan løsning kunne i al sin enkelhed være, at Egedal kommune levede op til sine forpligtelser om at passe og vedligeholde Stenløse Å, og måtte der være behov for buffer for større vandmængder, kunne en genslyngning af den sidste del af Stenløse Å - mod Værebro Å - søges gennemført.

Det er sagt, at befolkningen har de politikere, som man har fortjent. Jeg synes nu, at indbyggerne i Egedal kommune har fortjent bedre. Med dalende tillid til de kommunale politikere og deres forvaltning, er det måske ved de tider at komme lidt i øjenhøjde med borgerne, og ikke demonstrere en uklædelig magtfuldkommenhed.

Billede

Har debatten om sexisme taget overhånd?