21. juni 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad er det egentlig for politikere vi har valgt til at styre vores by?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad er det egentlig for politikere vi har valgt til at styre vores by?
Opdateret 16. november 2020 kl. 10:20
Debat Lokalavisen Egedal - 16. november 2020 kl. 10:15
Af Inge Rasmussen, Bøgevej 48, Ølstykke:

I Lokalavisen uge 46 får jeg indblik i, hvad vore lokalpolitikere går og pusler med. Det handler om at ændre på de bestående botilbud for nogle af vores samfunds svageste mennesker - nemlig nogle der er ramt af forskellige handicaps.

Engbo, Skovbo og Bakkebo kan/skal ændres. Hvordan får man det til at se ud som om, at det er vigtigt med en større plan for placering af plejeboliger?

Politikerne fremlægger tre scenarier. Ingen af de tre scenarier lader det bestående eksistere. Fuldstændigt uden hensyn til at Engbo, Skovbo og Bakkebo allerede er beboet (ja, af svage mennesker). Jeg tror næppe af nogen af disse beboere magter at give politikerne forslag til alternative boliger for dem.

Men det er vel også heldigt, for så kan Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, Vicky Holst rigtig tage fat i det hun synes er spændende opgaver; hvordan man ved at lave nyt og større, kan spare penge. For stor drift har jo altid være billigere end drift i små enheder. Det handler ikke om, hvorvidt man kan gøre noget bedre for vore handicappede medborgere.

Engbo i Ølstykke og Solkrogen i Stenløse, som begge huser mennesker med Alzheimer og måske andre former for demens, skal slås sammen. Beboerne flyttes til nybygget plejehjem i Egedal By, hvor der bliver 89 pladser. Engbo og Solkrogen er mindre plejehjemsenheder med hhv. 16 og 17 pladser. Selvfølgelig kan man spare penge ved at nedlægge disse 2 små enheder.

Men ser man overhovedet på, hvordan beboerne i de to enheder trives?

Solkrogen kunne nok trænge til en overhaling indretningsmæssigt, men det er min opfattelse, at beboerne der, føler sig trygge og trives. Det bygger jeg på, at min mand og jeg stiftede et kort bekendtskab med Solkrogen for 5 år siden; efter at min mand som har Alzheimer var faldet og havde brækket hoften, krævede han fuldtidspleje, og han var en lille uge i Solkrogen.

Engbo, stiftede jeg bekendtskab med i sommeren 2020. Til min store sorg, er min mands Alzheimersygdom blevet så fremskreden, at jeg ikke magter at passe ham mere. Han kom i aflastning i en bolig i Engbo; denne er så efterfølgende blevet til en plejebolig. En lille bolig, med have hele vejen rundt om bygningen, og han har en lille terrasse. På den terrasse har vi opholdt os det meste af sommeren, der er grøn bevoksning og græsplæne at kigge på - og vi har kunnet gå en tur rundt om bebyggelsen, og i den tilstødende nye Søpark. Personalet i Engbo er uovertruffent, og absolut ikke som noget af det man sommeren igennem har læst om i avisen. Det er nærmest idyllisk, om end en meget svær tid.

Vi har boet i vores hus i Ølstykke i over 50 år, og haven har været min mands et og alt, med skøn udsigt over markerne. Engbo kan selvfølgelig ikke sidestilles med dette. Men nu er han ved at falde til der og føler sig nogenlunde tryg. Tanken om at han skal flyttes er nærmest uudholdelig.

Når jeg ser, hvordan de øvrige beboere tusser rundt, er jeg ikke i tvivl om, at de alle føler sig trygge og "hjemme". Det vil være som at rive folk midt over, at flytte dem.

Jeg vil opfordre politikerne til at sætte sig mere ind i Alzheimers sygdom, før man begynder at flytte beboerne til større enheder.

Et par sider længere fremme i avisen kan man så læse om hvordan huslejen bliver sat op, for unge handicappede - igen svage mennesker, man kan skalte og valte med. Ja, ja, borgmesteren forsvarer med, at fejl skal rettes!

Og når jeg så kommer til side 10 i Lokalavisen, forsvarer politikerne, beliggenheden af stort fjernvarmeværk; åbenbart synes de, at behovet for stor klodset bygning med masser af medarbejdere, larm og trafik så tæt ved byen som muligt, er hensigtsmæssigt. Nej, selvfølgelig ikke en Remabutik, som hele Ølstykke Stationsby og de flere hundrede huse der ligger i "fuglekvarteret" og det nye kvarter ved Emilsvej i særdeleshed kunne få glæde af.

Alle de underskrifter byens borgere har givet, idet de ønsker at politikerne skal tilgodese deres ønsker og behov, når ikke frem til politikerne - så har politikerne da også en undskyldning for også at tilsidesætte "raske borgeres" ønsker.

Billede

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?