4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Visualisering af vindmøller i Jammerland Bugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visualisering af vindmøller i Jammerland Bugt
Debat Kalundborg - 14. januar 2020 kl. 14:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Kalundborgs Borgmester Martin Damm (V) udtaler i Nordvestnyt den 11. januar, at han mener, det er en ren skueproces vedr. Energistyrelsens etableringstilladelse af Jammerland Bugt havvindmøllepark.

Han siger det med baggrund i, at Energistyrelsen svarer direkte: »Energistyrelsen har bl.a. på baggrund af visualiseringsmaterialet vurderet at den visuelle påvirkning af projektet er inden for et acceptabelt niveau og at der derfor ikke ud fra det foreliggende materiale er grundlag for at afvise projektet af hensyn til de visuelle påvirkninger«. Med dette kan Martin Damm ikke forestille sig, at der er argumenter, der kan hindre en etableringstilladelse.

Jeg har set visualiseringsmaterialet i VVM-rapporten og kan konstatere, at visualiseringerne er lige så manipuleret og virkelighedsfjernt som i det visualiseringsmateriale, vi oplevede ved Vattenfalls kæmpevindmøller på Lammefjorden, Holbæk.

Jeg vil gerne invitere Martin Damm eller andre til Lammefjorden for ved selvsyn at se visualiseringerne, og hvad virkeligheden endte med. Hvis man i Jammerland Bugt-projektet øger visualiseringernes møller 3-4 gange, er man ved at ramme virkeligheden. Jeg påpegede det over for Holbæk Kommune, inden møllerne blev sat op på Lammefjorden, men der var kun hovedrysten fra politikernes side. De troede måske, at VVM-rapporten var korrekt. Det var den så ikke, og det er Jammerland Bugt visualiseringerne heller ikke.

Boye Jensen
Morelhaven 1
Gislinge

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?