21. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Videorum på Nærklinikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Videorum på Nærklinikken
Debat Kalundborg - 03. juli 2021 kl. 06:31

Debat
Nærklinikken i Kalundborg er kommet godt fra start, med god opbakning fra befolkningen og et stadigt større patientgrundlag.

Èn af fordelene ved Nærklinikkerne er, at det er Region Sjælland der ejer klinikken, og derfor også kan benytte den til, at prøve nye initiativer af.

Socialdemokratiet i Region Sjælland har et ønske om, at så mange konsultationer med lægen , skal foregå så tæt på borgeren som muligt, og helst hjemme hos borgeren selv. Her er videokonsultationer i mange tilfælde en rigtig god og nem løsning for eksempelvis kronikeren, der skal have en rutine konsultation på sygehuset. Vi arbejder nemlig hele tiden på at gøre sundhedsvæsenet nemt og nært for vores borgere, uanset hvor man bor i vores region. I stedet for, at borgerne skal komme til sundhedsvæsenet, skal sundhedsvæsenet i højere grad komme til borgerne. Vores nye videorum er både udtryk for nytænkning og nærhed.

Det er imidlertid ikke alle patienten er der lige trygge ved videokonsultationer helt på egen hånd, og har brug for hjælp af en sundhedsmedarbejder.

Derfor har vi tage initiativ til, at oprette et videorum på Nærklinikken, hvor borgerne kan få den hjælp som de har brug for, til at gennemføre konsultationen, og når borgeren så er blevet tryg ved det, kan borgeren måske gennemføre videokonsultationen på egen hånd hjemmefra.

Tilbuddet gælder for alle borgere, uanset hvilken læge man ellers er tilknyttet.

Kirsten Rask
Medlem af Regionsrådet (S)

Medlem af kommunalbestyrelsen Kalundborg

Heino Knudsen
Regionsrådsformand (S)

Synes du, at kommunen er der for dig?