30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi skal kæmpe sammen for motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi skal kæmpe sammen for motorvejen
Debat Kalundborg - 08. februar 2020 kl. 08:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Vores infrastruktur binder Danmark sammen og skaber sammenhæng på tværs af landet. Transportpolitik handler derfor ikke blot om asfalt, cykelstier og midterrabatter. Det handler om sammenhængskraft.

I sidste uge fremlagde vi i Socialdemokratiet et udspil til en udligningsreform, som skal mindske ulighed mellem land og by. Det gjorde vi, fordi vi ønsker et Danmark, der hænger sammen. Et land i balance. Samme logik gør sig gældende på transportområdet.

Gode forbindelser binder landdistrikter sammen med de større byer, hvilket særligt et pendlerområde som Vestsjælland kan vinde på.

Kalundborgegnens virksomheder skaber job og trækker dygtige mennesker til Vestsjælland, og virksomhederne betaler hvert år milliarder af kroner i skat. En motorvej mellem Kalundborg og København vil understøtte erhvervslivet og dermed gøre hele Danmark rigere. Samtidig vil en motorvej gøre livet lettere for de mange pendlere, som hver dag pendler mellem Vestsjælland hovedstadsområdet. Det vil sikre bedre fremkommelighed og øge trafiksikkerheden.

Og det er ikke kun pendlerne, der står i kø - det gør de gode argumenter for Kalundborgmotorvejen også.

Derfor er det helt afgørende, at den tredje og sidste etape af Kalundborgmotorvejen færdiggøres.

Heldigvis er der bred og opbakning til Kalundborgmotorvejen i hele Region Sjælland, så projektet står stærkt i de kommende trafikforhandlinger. Men kampen om trafikmidlerne til motorveje og jernbaneforbindelser er hård og alle landsdele kæmper for hver deres lokale projekter. Derfor bør alle gode kræfter forenes i den kommende tid - i kampen for en færdiggørelse af Kalundborgmotorvejen.

Sammen er vi stærkest og sammen kan vi sikre gode forbindelser til Vestsjælland.

Rasmus Horn Langhoff
MF (S)
Kalundborg-kredsen