20. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tiltrængte penge til børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tiltrængte penge til børn
Debat Kalundborg - 11. december 2019 kl. 13:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Så kom de forventede penge til opnormering i vores vuggestuer og børnehaver.

Radikale Venstre er meget tilfreds med, at Kalundborg Kommune får penge til opnormeringer i vores vuggestuer og børnehaver. Det er der stort behov for. Men vi er ikke overraskede, for vi var blevet stillet det i udsigt af regeringen og dens støttepartier.

I kommuneaftalen fik kommunerne samlet flere penge til at dække de udgifter den demografiske udvikling (flere ældre, flere handicappede, flere børn med særlige behov m.m.), vil kræve, men ikke til forøgelse af serviceniveauet. Det ville regeringen finde penge til ved finanslovsaftalen, var aftalen.

Med den aftale som grundlag indledte vi radikale forhandlinger om budget 2020 i Kalundborg Kommune. Vi forventede, at der ville komme penge fra finansloven til os i Kalundborg, så vi kunne hæve normeringerne i vuggestuerne og børnehaverne, derfor var der ingen grund til at sætte penge af til det i kommunens budget. Det ville have medført, at vi skulle have fundet de penge ved at skære ned på et andet område. Vi har ikke bare frie midler til at bruge. De skal skaffes ved at spare på et andet område. Som jeg sagde i min ordførertale ved 2. behandlingen af budget 2020, så var det begrundelsen for, at vi radikale ikke havde taget det med i vores budget i Kalundborg. De penge er som forventet kommet nu. Så vi glæder os til at få dem, så vi kan øge normeringerne i vuggestuerne og børnehaverne. Det er meget tiltrængt!

Ole Glahn (R)
kommunalbestyrelsesmedlem

Kalundborg Kommune