26. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Som gamle melodier fra et nedslidt orgelværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som gamle melodier fra et nedslidt orgelværk
Debat Kalundborg - 27. august 2020 kl. 09:17

Normalitet
af Thor Birkeland Røsnæsvej 187 A Kalundborg

Koronakrisen skabte for en tid en helt ny politisk agenda på Christiansborg. Den var karakteriseret ved en usædvanlig grad af enighed, der vakte en respekt i udlandet, vi ikke er forvendt med. Det var det samarbejdende folkestyre når det er bedst. Men nu vender normaliteten tilbage til Slotsholmen som gamle melodier fra et nedslidt orgelværk.

Jacob Ellemann vil stramme op om udlændingepolitikken, Dansk Folkeparti, der ved sidste valg fik en mere naturlig størrelse, langer ud efter syrere og palæstinensere. De udgør en trussel mod folkesundheden, mener Peter Skårup, og Venstres femme fatale Inger Støjbjerg lugtede blod, da hun opdagede, at midt i det århusianske spindelvæv af smittekæder, var der én smittekæde, der førte frem til det somaliske miljø i byen .

Hvor ideologien går ind går forstanden ud, (Erasmus af Rotterdam), for selv om forudsætningen for, at myndighederne kunne finde frem til netop den somaliske smittekæde var, at somalierne, som ansvarsbevidste borgere havde ladet sig teste, var der ingen kære mor. Fru Støjbjerg lyste bål og brand og krævede de formastelige anbragt i tvangs karantæne.

På et pressemøde i Danmarks Radio sagde statsministeren: »Der er simpelt for mange med ikke vestlig baggrund der er smittet«. Ja, men det er der da! Det er ganske vist, men det har bare intet med deres manglende vestlige baggrund at gøre. Statsministeren kunne lige så godt have henvist til, at der var for mange AGF-fans, for mange slagelseanere, ringstedere, eller for den sags skyld for mange slagteriarbejdere, der er smittede.

I Tyskland er der helt klart alt for mange østeuropæere, i USA er der alt for mange afroamerikanere og latinos (spansk talende), der er smittede.

Somalierne i Danmark, østarbejderne i Tyskland, afroamerikanere og latinos i USA har det til fælles, at de lever i tætte bebyggelser, hvor beboerne er klemt sammen i små lejligheder, der er yderst befordrende for smittespredning, så statsministerens udfald falder i nogen grad tilbage på værtslandet.

Det skal lige præciseres, at der her er tale om den boligform, som vore politikere med en taktløshed, de burde vænne sig af med, kalder ghettoer, - de er øjensynlig ikke klar over, hvad det ord dækker over.

Det virker i øvrigt urimeligt ekskluderende, når regeringen kun henvender sig til »danskerne«, når den vil have et budskab ud, og ikke til hele befolkningen.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?