21. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad de faktiske behov og antallet af børn afgøre antallet af hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad de faktiske behov og antallet af børn afgøre antallet af hænder
Debat Kalundborg - 22. september 2021 kl. 17:06

Debat
I 2017 stod borgmester Martin Damm frem og sagde, at man ikke sparede på inklusionsområdet, fordi man flyttede midler fra hele inklusionsområdet over i en pulje til brug for sammenlægningen af kommunernes specialskoletilbud.

Det fremgår af Kalundborg Kommunes evaluering af inklusionsstrategien 2018, at man ved sammenlægningen kunne nedsætte antallet af inklusionsvejledere og personaler, fordi elevantallet i klasserne på den nye specialskole skulle være tilpasset børnenes behov og derfor lavere.

Et elevantal tilpasset børnenes behov krævede, at færre børn blev visiteret til specialskoletilbud.

Summasummarum færre ansatte og færre elever, men fine bygninger og faciliteter på den forventede nye specialskole.

Der blev bare ikke set på de faktiske behov for børn med behov for specialskoletilbud, specialpædagogisk støtte, inklusionsvejledere eller personaler hverken i specialskolerne eller folkeskolerne.

Det er det man ser konsekvensen af i form af den øgede tilgang af elever til specialskolerne og den svære mistrivsel hos børn og unge både i specialskolerne og folkeskolerne.

Ovenstående og nuværende forslag om at overføre 11 millioner kroner fra folkeskolens inklusionsmidler til specialskolerne svarer til samme form for besparelse, for der skal skæres i personalegrupper på inklusionsområdet i folkeskolen, fordi antallet af inklusionselever falder, når elever flyttes fra almenskolerne over i specialskoletilbud.

Hvordan man sikrer færre elever med diagnoser, må fremkomme af endnu et læserbrev.

Ikke at forholde sig til det faktiske behov og det faktiske antal af børn og unge er at tilpasse antallet af elever til antallet af voksenhænder.

Det skaber mange mørketal, antallet af børn, som ikke tildeles de midler, som der er behov for, og som forårsager dårlige arbejdsvilkår og mistrivsel hos både ansatte, og elever, faktisk i hele netværket omkring barnet eller den unge.

Det er ikke et løft af folkeskolen, og det er ikke engang i nærheden af minimumsnormeringer.

Lad de faktiske behov og antallet af børn afgøre antallet af voksenhænder.

Maria Farrel Larsen Søndergade 16, Ubby

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?