3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen sætter lokale virksomheders bæredygtighedsstrategier over styr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen sætter lokale virksomheders bæredygtighedsstrategier over styr
Debat Kalundborg - 16. juni 2021 kl. 16:10

Debat
Kalundborg Kommune og Kalundborg Forsyning ønsker at øge vandindvindingen fra Tissø på Sjælland fra 4.000.000 kubikmeter til 6.700.000 kubikmeter. Men den øgede vandindvinding er i strid med gældende natur- og miljølovgivning og er til skade for den særligt beskyttede natur i og omkring søen - og i den tilhørende Nedre Halleby Å.

Vi har i Danmarks Sportsfiskerforbund, sammen med en række grønne organisationer, gentagne gange gjort opmærksom på det problematiske og højst sandsynlig ulovlige i Kalundborg Kommunes vandindving, men alligevel fortsætter kommunen sin praksis og vil altså nu øge vandindvindingstilladelsen. Det til trods for, at der allerede er dokumenteret en markant negativ påvirkning på den sårbare og strengt beskyttede natur.

Flere store, velrenomerede virksomheder i Kalundborg med stærke bæredygtighedsprincipper får vand fra kommunens forsyningsselskab. Men er de overhovedet klar over, at deres vandforsyning er dybt problematisk for naturen og miljøet på Vestsjælland?

Og har Kalundborg Kommune informeret virksomhederne om den kritik, der har været af vandindvindingen og det potentielt ulovlige i sagen?

Umiddelbart virker det ikke til at være tilfældet.

Derfor har Danmarks Sportsfiskerforbund sammen med DN og DOF i et brev henvendt sig til både kommunen samt flere af de lokale virksomheder med henblik på at få stoppet den ikke bæredygtige vandindvinding.

For formår kommunen ikke selv at påtage sig sit ansvar som miljø-myndighed - og ikke mindst varetage sine borgeres interesser - må det være op til os, de grønne organisationer, samt de lokale virksomheder at sætte foden ned. Desværre.

Lars Brinch Thygesen natur- og miljøkonsulent, Danmarks Sportsfiskerforbund

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?