20. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kollektiv forglemmelse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kollektiv forglemmelse?
Debat Kalundborg - 15. juni 2020 kl. 11:27

Corona
Af Liff Andersen Bredgade 22 Kalundborg

Danmark er et land med mange foreninger, måske skulle vi oprette en forening for de »bagkloge«. Coronakrigen, er formentlig ved at ændre adfærd, vi kommer ud af vores skyttegrave og må erfare som forventet, at krig koster penge. Naturen har givet os en advarsel: I bliver angrebet igen, hvis I ikke passer på.

Vi har en regering, der i samarbejde med andre politikere har taget nogle fælles bestemmelser. Ud fra tidligere erfaringer i historien blev det besluttet, at i Danmark tager vi hensyn til, at vi har ca. 1,3 millioner sårbare, nemlig førtids- og folkepensionister samt alle de, som ingen vidste var sårbare.

Den svenske statsepidmiolog Anders Tegnell går ind for naturmetoden, smittede svage og syge kan dø, og de som overlever bliver formentlig resistente. En metode, der formentlig har givet luft på de svenske plejehjem.

Under krisen er jeg stolt af at være dansker. Jeg er stolt af Mette Frederiksen (lidt farvet af min politiske holdning) - en statsminister, som meget klart har tilkendegivet, vi skal beskytte liv og hjælpe de trængte.

I TV og presse høre vi uendeligt mange klager. Det er som om, der er sket en kollektiv forglemmelse af årsagen til nedlukningerne. Skal/skal ikke - på en ulykke, vi ikke kendte eller kender konsekvenserne af. Skulle der være fremmede magter, der vil Danmark noget ondt, så bør vi sende en advarsel. Ingen forretninger lukker, vores kulturliv må ikke lide skade, og alle restauranter skal være åbne. På trods af advarsler, går krig og virus helt sine egne veje.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?