3. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klosterparken - det ulykkelige projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klosterparken - det ulykkelige projekt
Debat Kalundborg - 14. juni 2021 kl. 15:55

Debat
Skulle projektet nogensinde blive til virkelighed, bør nogle ting forinden bringes på det rene:

1. I projektet regnes med 1 p-plads pr. lejlighed. Før i tiden var der ønske om halvanden p-plads pr. lejlighed. - Er 1 p-plads pr. lejlighed tilstrækkelig, henset til den hastigt voksende bilmængde?

2. Kan der indrettes p-pladser under punkthusene til skjul af bilerne i den smukke park?

3. Er metoden med opbygning af husenes indre af træ med påklæbning af mursten gennemprøvet?

4. Ifølge Nordvestnyt 21. maj 2021 (forsiden) forlyder det, at placeringen af det nye byggeri ikke har indflydelse på selve parken, da der ikke skal fældes træer eller fjernes grønne områder. Er dette udsagn stadig gyldigt?

5. Kan der blive råd til istandsættelse af grev Lerches stærkt forfaldne våben udført i sandsten, der sidder over indgangsporten og bærer påskriften »Prisca Fide«, som vist bedst kan oversættes »Tro mod det gamle«?

6. Til supplement af de plancher, der vil blive opsat i parken til belysning af projektet bør der nedrammes tydelige pæle i terrænet, der tydeligt viser bygningernes yderpunkter i parken.

7. Den del af projektet, der er benævnt Studiebyen, indeholder det positive element, at den opfylder den gamle forståelse mellem den statslige myndighed og kommunen v/ borgmester J. Hagemann-Petersen og byrådet om, at Klostertorvet skulle genbebygges efter, at de gamle avlsbygninger blev revet ned. Dette løfte er i dag kun delvist indfriet i form af biblioteks- og boligblokken i det nordøstlige hjørne af Klostertorvet. I mine øjne vil nye ældreboliger være meget velplaceret på Klostertorvet. Hvorledes skaffe plads til bilerne ved øget bebyggelse? Måske burde kommunalbestyrelsen sætte overliggeren så højt, at udgrave en underjordisk p-plads? Den vil blive dyr men vise, at byen havde format. En hel del andre byer har gjort det.

8. Efter at Finanstilsynet i 2019 gennemførte en ordinær inspektion i AP Pension, hvori tilsynet pegede på, at AP Pension havde underimplementeret dele af ny lovgivning, og at selskabets ledelsessystem ikke var tilstrækkeligt, bl.a. grundet manglende kontroller og funktionsadskillelse, bør det vel tjekkes, om selskabet siden har bragt orden i penalhuset?

9. Skulle Boligprojekt Midtby blive helt eller delvist realiseret - kan der da angives en tidsplan for fjernelse af barakkerne i Munkesøen? Og for den sags skyld: Kan der angives en tidsplan herfor, hvis boligprojektet ikke realiseres?

Anders Villadsen
Byens Mose 15,
Kalundborg

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?