3. april 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimatosser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimatosser
Debat Kalundborg - 28. november 2019 kl. 11:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Kalundborg Kommune tilsluttede sig i 2011 Danmarks Naturfredningsforenings klimakommune-kampagne, som indebærer, at kommunen skal reducere sin udledning af CO2 med minimum 2 procent årligt frem til år 2020.

I den forbindelse havde vi kommunens CO2-regnskab til orientering på kommunalbestyrelsesmødet mødet forleden, og samlet set lever vi op til aftalen.

Så kunne man jo synes, at alt var godt. Desværre er der løbet noget mere vand i åen siden aftalen blev indgået. En ny rapport fra FN udtaler, at vi skal gøre meget meget, meget mere end de årlige 2 procent, som vi mente var tilstrækkeligt i 2011. Kloden har kurs mod næsten fire graders opvarmning, vi risikerer at få malariamyg i Danmark grundet klodens opvarmning, og vi får mere og mere vand ned ovenfra.

I det netop vedtagne blå budget er der ikke afsat midler til klimaforanstaltninger, der er en hensigtserklæring om flere solceller, men intet konkret. Rød blok afsatte i vores budgetforslag 4 millioner til en klimafond. Ikke meget, men dog en erkendelse af, at situationen er mere end meget alvorlig.

Niels Erik Danielsen
KB-medlem (EL)

Kalundborg Kommune