24. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor det er et problem med halal i institutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor det er et problem med halal i institutioner
Debat Kalundborg - 13. november 2017 kl. 16:09

Valgdebat
Hvorfor skal der serveres mad i vores institutioner, der er religiøst behandlet. Hvorfor skal der sendes skatteyderpenge til Saudi Arabien for halal certificering. Hvorfor skal vi medvirke til forringet dyrevelfærd ved inhuman slagtning? Det skal vi heller ikke.

Vi skal sige fra, og det kræver at tingene gøres med den danske kultur som udgangspunkt. Ved henvendelse til Kalundborg Kommune får man at vide, at maden ikke købes som halal. Dette er ikke en garanti for, at det ikke er halal, da der i kontrakten ikke findes en specifikation af, at det ikke må være halalslagtet.

Jeg vil have garanti fo,r at det ikke er halalslagtet, når kommunen køber det. Halalkød og andre varer er bare en lille del af den måde som islam presser sig ind over os på. Vi skal huske, at de penge der betales for halalcertificering, blandt andet går til at bygge Moskéer i Europa og Danmark samt kvindeundertrykkende regimer. Kalundborg Kommune skal ikke støtte moské-byggeri og undertrykkelse. Derfor siger jeg, ligesom Nye Borgerlige; Nej til halal i institutionerne.

Dette er en kamp, der skal kæmpes kommunalt. Når halal er indført over det hele, hvad bliver så det næste?

Tonny Voldby Pedersen
Spidskandidat (NB)

Vollerup 71
Kalundborg

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?