15. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Geriatrisk Team er sund fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Geriatrisk Team er sund fornuft
Debat Kalundborg - 10. oktober 2019 kl. 08:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
En sjælden projektsucces i sundhedssektoren, har vi råd til at tabe det på gulvet, Heino?

I forlængelse af den sidste tids omtale af Geriatrisk Teams usikre fremtid, har Ældrerådet lyst til at dele deres opfattelse af og holdning til projektet med Regionen, Kalundborg Kommune og kommunens borgere.

Ældrerådet inviterede en projekt-teamleder fra Geriatrisk Team til at komme og fortælle om projektet på ældrerådsmødet i august.

Det var en kæmpe oplevelse. Den sunde fornuft lyste ud af beskrivelsen af, hvordan teamet tager udgangspunkt i det hele sårbare ældre menneske, og hvor behandlerne samarbejder tværsektorielt og ikke i siloer. Geriatrisk Team arbejder udkørende og helhedsorienteret

Projektresultaterne er overbevisende. Færre ind- og genindlæggelser, mindre medicinforbrug, en større mulighed for at finde de tavse ensomme ældre, og frem for alt et mere værdigt forløb for det enkelte ældre menneske.

Begejstringen var til at få øje på blandt ældrerådsmedlemmerne, og vi spurgte hinanden: Hvorfor er der ikke nogen, der langt tidligere har taget fat på den form for samarbejde. Det kan bare ikke passe, at projektet ikke føres videre. Alt andet lige må det i længden blive billigere og frem for alt mere værdigt for det enkelte ældre menneske.

Få det nu fixet Heino!

Birthe Bækman

Formand Kalundborg Ældreråd

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?